Kétszer 365 millió forinttal támogatja a kormány a Debreceni Nemzetközi Repülőteret

A koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítése érdekében döntöttek így.
Jelenleg gépek parkolnak a debreceni repülőtéren
YouTube

A Magyar Közlöny legutóbbi számában olvasható kormányhatározat egyrészt rendelkezik arról, hogy a magyar állam a Debreceni Nemzetközi Repülőtér működtetéséhez szükséges egyszeri 365 000 000 forint támogatást ad, másrészt járatindítási támogatási programot dolgozhat ki a Debrecen International Airport Kft. újabb 365 millió forintból. Az összesen 730 millió forintot még az idén megkaphatja a cég.

A kormányhatározat kapcsán a 444.hu megemlíti, hogy a debreceni reptérhez eddig is áramlottak az állami pénzek, a kormány még tavaly decemberben döntött arról, hogy ad 2,35 milliárdot fejlesztésre, évi 400 milliót pedig a működtetésre, a repülőtéri tűzoltóságnak pedig 700 milliót hagytak jóvá akkor.

Facebook

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.