Miért haldoklik a faiskolából vásárolt gyümölcsfánk? Gyulai Iván elmagyarázza

Itt az ideje, hogy segítsünk a megcsonkított növényeknek.
Korábban már több cikkünkben is szerepelt Gyulai Iván ökológus, az Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány igazgatója. A legtöbben a komposzthagyó mélymulcs kertészeti technológia kidolgozójaként ismerik őt, azonban az intézet Youtube-csatornáján számos egyéb környezetvédelmi, fenntarthatósági témában megszólalt már. Közel másfél év után, november 8-án került fel a csatornára Gyulai Iván új videója, Természetes gyümölcsészet 1. rész címmel. Ebben az ökológus szűk 40 percen keresztül ismerteti, hogy egyrészt miért betegednek meg gyakran a faiskolákból vásárolt gyümölcsfák, másrészt, hogy mit tehetünk a gyökérzetétől megfosztott fák egészségéért.

Ahogy a gyümölcsfák ültetésének, úgy a videóban ismertetett növényvédelmi munkálatoknak is most, ősszel van itt az ideje, ezért is ajánljuk Gyulai Iván bemutatóját azoknak, akiknek már vannak gyümölcsfáik, vagy éppen most tervezik a telepítésüket. De azoknak is ajánljuk, akik érdeklődnek a természet-, illetve a környezetvédelem iránt, az ökológus ugyanis számos hasznos információt közöl a felvételen, valamint eloszlat több, a fákkal kapcsolatos közkeletű tévhitet is: például azt, hogy a fának ugyanakkora a felszín alatti, mint a felszín fölötti része.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.