A koreográfia változatlan Debrecenben – A harmadik gyertya következik az itteni városi adventi koszorún is

Az egyik alpolgármesteré és egyházi személyeké a megtisztelő feladat Debrecenben. Nagyváradon a rendfenntartók és a közélelmezésben dolgozók képviselői gyújthatták meg a harmadik gyertyát.

Mint arról beszámoltunk, két héttel ezelőtt Debrecenben a város polgármestere és három egyház itteni vezetője hozta el a várakozás és a remény fényét. Debrecen testvérvárosában, Nagyváradon advent első vasárnapjának előestéjén egy mentős orvos gyújtotta meg az első gyertyát a nagyváradi székesegyház előtt felállított adventi koszorún. A második gyertyát Debrecenben Puskás István alpolgármester gyújtotta meg egyházi személyek (Asztalos Richárd evangélikus lelkész és Sipos Barnabás ortodox pap) társaságában. Nagyváradon pedig a tanítók és tanárok képviselője.

Fellobban az első gyertya lángja Debrecenben és Nagyváradon
Facebook

A debreceniek – a ma délutáni zártkörű, ám interneten figyelemmel kísérhető eseményen – továbbra is követik a korábbi évek itteni adventi koreográfiáját: ismét egy újabb városvezető (Barcsa Lajos alpolgármester) és egyházi személyek (Derencsényi István református lelkészi főjegyző és Tóth Sándor baptista lelkipásztor) mondják el ünnepi gondolataikat és gyújtják meg a remény gyertyáját 17 órakor, majd a Debreceni Advent Facebook-oldalán 17.30 órától a aCsokonai Színház adventi ajándékműsora lesz látható. 19 órakor pedig élőben közvetítik Szarka Tamás és zenekarának ünnepi koncertjét a Kölcsey Központból.

Gyertyagyújtás Nagyváradon advent harmadik vasárnapjának előestéjén
Facebook

A pandémiára irányítva a figyelmet a koronavírus-járvány idején nagy szolgálatot tevők munkáját megköszönve a nagyváradi római katolikus székesegyház előtti téren felállított adventi koszorú harmadik gyertyáját a rendfenntartók és a közélelmezésben dolgozók gyújtották meg advent harmadik vasárnapjának előestéjén.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Debreciner
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.