KARÁCSONYI MESE

Boldog karácsonyt, Picurka!

Élt egyszer ott, ahol a hurkafarkú malac túr, egy nyuszi, akit Picurkának hívtak. Minden évben nagyon várta a szeretet ünnepét.
Szabó-Szakál Mira

Karácsony reggelén boldogan ugrott ki az ágyból és vidáman szaladt le a lépcsőn. A szülei odalent várták már az asztalnál a reggeli mellett. Örömmel kiáltotta nekik, hogy „hull a hó”. A szülei derűsen fogadták a hírt.

– Menjünk ki a kertbe – mondta Picurka.

– Majd ha megreggeliztünk – morogta az apukája álmosan a répával a kezében.

– Álmos vagyok még – mondta az anyukája fáradt hangon káposztát ropogtatva.

Picurka így sóhajtott: Jól van, akkor egyedül megyek. Néhány perccel később már a frissen hullott hóban ugrándozott, fehérsége miatt alig láthatóan. Egyszer csak egy mosolygós tündér bukkant elő. Picurka előbb megtorpant, majd hátraesett a puha hóban ijedtében. A tündér kedves hangon azt mondta: nem kell félned tőlem.

– Hát te ki vagy és hogy kerülsz ide? – kérdezte a nyuszi.

– Mira vagyok – válaszolta nyugodt hangon a tündér. – Karácsony-völgyből jöttem, és olyan szerencséd van, hogy megmutatom neked, honnan érkeztem.

Majd kézen fogta Picurkát, és a fenyőerdő felé repült vele. Nem sokkal később megállt egy hóval borított tűlevelűnél, és szólt a nyulacskának, hogy másszon be vele a fa ágainak levelei közé.

Mikor kiléptek az örökzöld belsejéből, egy hóborította tájat pillantottak meg, ahol kis kunyhók sorakoztak. A kisnyúl csak csendesen gyönyörködött az elé táruló látványban.

Kis idő múlva elindultak lefelé a dombon. Mira körülvezette a nyuszit a városon, mindent megmutatott neki, legutoljára a templomot. Mikor abba beléptek, egy idős tündér fogadta őket, aki így szólt: Üdvözletem.

Mira és Picurka is udvariasan köszöntötte. Egyszer Mira az órájára nézett és felkiáltott:

– Lejárt az időnk, neked hamarosan vissza kell menned, a szüleid már biztosan hiányolnak.

Ebben a pillanatban Picurka újra a kertjükben találta magát, és édesanyja hangját hallotta:

– Ki az a nyúl, aki a káposztáért nyúl?

– Hát én! – kiáltotta lelkesen a pici nyuszi, és a ház felé ugrándozott. Itt a vége fuss el véle! Boldog Karácsony mindenkinek!

Szabó-Szakál Mira 10 éves

Kérjük, olvassa el a többi karácsonyi mesénket is! Békét, szeretetet, egészséget kíván mindenkinek a Debreciner csapata!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.