A SZEMEDNEK HIGGY!

Az ott a tányérban nem debreceni páros

Megünnepelte a miniszterelnök reggelijét a debreceni városi média.

Tények következnek

Orbán Viktor mai Facebook-posztjaiban beavatta követőit a reggelijének és az ebédjének részleteibe.

Több száz rajongója kívánt neki a közösségi hálón jó étvágyat, illetve egészségére étkezéseit.

A miniszterelnök videón is megörökíttette, hogy reggelire debrecenit kért.

Majd fotó mutatja, hogy Orbán Viktor evés közben is dolgozik (olvas), a tányérján azonban nem debreceni páros kolbász található, hanem valami virsliféle.

Orbán Viktor reggelizik a Parlamentben
facebook.com/orbanviktor

A Debrecen város tulajdonában lévő Dehír elnevezésű hírportál, a debreceniek köztulajdonú médiaprodukciója cikket - Debrecenit reggelizett Orbán Viktor - szentelt a miniszterelnök reggelijének, amiben ismerteti a debreceni páros kolbász páratlan gasztronómiai jelentőségét.

A Dehír egyébként évek óta sokat foglalkozott a debreceni páros kolbásszal, ami 2015 októbere óta hungarikum - az általuk közölt számos korábbi fotóról is jól látható, valójában miként néz ki egy autentikus debreceni páros.

Szerte a világon készítenek mindenféle alakú és ízesítésű kolbászt „debrecziner” néven, ám ezek legtöbbjének semmi köze nincs az eredeti debreceni pároshoz. Meglehet, hogy a Parlamentben is – ahol Orbán Viktor reggelizett – valamelyik német vagy osztrák változatot kínálják, ami inkább virslire hajaz.

Ajánlások

Az eredeti debreceni párosról pontos leírás és több fotó található Debrecen hivatalos honlapján. Ajánljuk a tájékozatlan helyi médiamunkások figyelmébe.

A Debrecen városmarketingjéért felelős személyek juttassanak el leírást a parlamenti büfé működtetőinek az eredeti debreceniről, próbálják elérni, hogy az Ország Házában is ismert legyen ez a hungarikum.

debrecen.hu
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.