A járvány helyett karitatív akciókról tudósított az önkormányzati tévé híradója – Átlátszó

A koronavírus második hullámának csúcsán 30 adásból 29-ben mutattak be valamilyen adományozást, a vírussal pedig alig foglalkoztak.
Az Átlátszón december 28-án jelent meg egy közös anyagunk, amelyben november 18-a és december 22-e között a DTV esti híradója, a Napszemle 30 adását vizsgáltuk abból a szempontból, hogy abban hány alkalommal és milyen módon foglalkoztak a debreceni, valamint a hajdú-bihari járványhelyzettel.

A vizsgált időszakban a Napszemle 17 adásában szólt legalább egy hír a helyi járványhelyzetről. Ezek – ha a kormány által minden reggel közölt megyei járványszám ismertetését nem számoljuk – kizárólag Debrecent érintő anyagok voltak, Hajdú-Bihar más településeinek helyzetével a DTV híradója egyáltalán nem foglalkozott, pedig különben rendszeresen közölnek információkat a megyéből.

A debreceni járványhelyzetről is mindössze olyan anyagok jelentek meg a Napszemlében, amelyek a kevés helyi járványügyi intézkedés valamelyikét mutatták be. A híradókból nem derült ki, hogy a DTV igyekezett volna kideríteni a debreceni fertőzöttek, a kórházban ápoltak vagy az elhunytak számát. Nem foglalkoztak azzal sem, hogy az oktatási-nevelési intézményeket hogyan érintették a járvány miatti rendkívüli szünetek, a digitális tanítás.

A fentiekhez képest feltűnően sokat foglalkoztak a különböző karitatív akciók bemutatásával. Ezeken a rendezvényeken, eseményeken rendszeresen látható volt a Debreceni Karitatív Testület társelnöke, Széles Diána (Fidesz) alpolgármester. A csatornának két olyan adása is volt, amelyben három adományozást mutattak be.

További részletek az Átlátszón olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.