Két és fél év után érte utol a csigát a MÁV által szponzorált cáfolóember

A Debrecen és Mátészalka közötti vonatközlekedés a téma. Nem először, nem utoljára.

Amikor a Debreciner még csak közösségi oldalként létezett, már akkor rendszeresen hírt adtunk a Mátészalkaleaks egy-egy akciójáról, például arról az országos hírré váló produkciójukról, amikor a Debrecen-Mátészalka vonatközlekedés lehetetlenségeire mutattak rá azzal, hogy egy csiga is képes megelőzni a vonatot.

Mindez 2 és fél éve történt. A videójukat azóta több mint 165 ezren tekintették meg a YouTube-on.

Most a Mátészalkaleaks arra hívta fel a figyelmet, hogy a napokban egy – bevallottan a MÁV által támogatott – vasúti jutubber, bizonyos Kuhár Bence videót hozott nyilvánosságra a Debrecen-Mátészalka közötti vasúti szakasz egy részén tett látogatásáról, s arról, hogy a Mátészalkaleaks 2 és fél évvel ezelőtti csigás figyelemfelkeltése szerinte miért igaztalan, neki miért nem szimpatikus.

A videójának a címe: A vasútvonal, amit 2018-ban LEFUTOTT egy „CSIGA”. Tényleg olyan rossz?

Kuhár - aki egyébként nem kereste meg az érintetteket - igyekezetére reagált ma a Mátészalkaleaks. Rövid, hivatkozásokkal alátámasztott írásukban olvasható, hogy „álláspontunk szerint a készült videó akkor lett volna időszerű, amikor a csiga vs. vonat akciónk megtörtént, hiszen akkor merően más állapotokról tudott volna beszámolni a vlogger. Így a jelenleg látható anyag, mivel csak egy részét mutatja be a vasútvonalnak, és a szerző több, fontos kérdésre nem tudja a nézők számára megadni a választ, nem igazán jó információforrás.”

A reagáló írás így zárul: „annak érdekében, hogy hitelesebben tudjon tájékoztatni Kuhár Bence, a járvány utáni időszakban meghívjuk a következő vasútvonalak közös bejárására. Apafa – Nyírbátor, Nyírbátor-Nyíregyháza, Mátészalka- Fehérgyarmat-Zajta. Minden költséget mi állunk és egy jellegzetes szatmári vendéglátást biztosítunk.”

Facebook

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Debreciner

Ajánljuk szíves figyelmedbe heti hírlevelünket, amiben legfontosabb publikációinkról és a Debreciner szerkesztőségének háttérmunkálatairól, kiadónk akcióiról adunk tájékoztatást! Itt lehet feliratkozni!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.