AZ OLVASÓ ÍRJA

Előrébb a lámpákat!

Lehetőség van, már csak az akarat hiányzik, hogy minimálisan is, de javítsanak Debrecen közlekedési állapotán.
Markos Levente

Debrecen borzalmasabbnál borzalmasabb kereszteződésekkel van megáldva. „Öröm” olyat találni közöttük, amelyet viszonylag kis ráfordítással (az utak érintetlenül hagyásával) orvosolni lehetne. Pedig ilyen is akad.

A Mester utca és a Honvéd utca kereszteződésének rémtörténete a 2000-es évek elejére nyúlik vissza. A Mester utca még viszonylag csendes volt, és mindössze két sávon haladt a forgalom. Miután azonban a Csap és a Vendég utcák forgalmát átvette a felújított Pesti utca, elszabadult a pokol.

Markos Levente

Kezdetben persze nem volt ekkora a tumultus, még azt is megtehették a bátrak, hogy a Honvéd utcáról balra, a Kölcsey irányába forduljanak. A szabályok megengedték, a forgalom csak néha. Később azonban egyértelművé vált, hogy még a jobbra téréshez is kegyes kell legyen a KRESZ. Ugyanis egy elbaltázott ötlet miatt a csomópont jelzőlámpája a Honvéd utca-Csap utca tengelyében lett kifeszítve, egy gyalogátkelő előtt. Így ha valaki nagy nehezen ki is tud kanyarodni, van rá némi esély, hogy a lámpa megfogja. Piros lámpa esetén pedig az átlagnál is reménytelenebb besorolni a Mester utcára, pláne a belső sávba. Ez márpedig előfordul, mert van, aki nem a Bartók Béla út vagy a Böszörményi út irányába szeretne haladni, hanem a Pesti utcára térne.

Markos Levente

Ez a szituáció könnyen javítható lenne, ha a közlekedési lámpák még a Honvéd utcai/Csap utcai kereszteződés ELŐTT lennének felszerelve. Biztonságos lenne a gyalogosátkelés, a kis utcákból lehetséges lenne kikanyarodni, akár balra is.

Lehetőség tehát van, már csak az akarat hiányzik, hogy minimálisan is, de javítsanak a város közlekedési állapotán.

Markos Levente

Köszönjük a fotókat és a szöveget! Másokat is biztatunk, ha van a debreceniek érdeklődésére számot tartó javaslatuk, képük, videójuk, észrevételük, akkor osszák meg velünk, küldjék el ide: szerkesztoseg@debreciner.hu ! A beküldők inkognitóját kérésükre tiszteletben tartjuk.

AZ OLVASÓ ÍRJA rovatunk további publikációi itt találhatók.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Facebook
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.