Alapítványosítás következik? - Új működési modell vizsgálatáról szól a Debreceni Egyetem közleménye

A dékánok és a hallgatói önkormányzat közösen határozott erről. A javaslatról szóló döntésig nem kommentálnak semmilyen „híresztelést”.
Tóth Tamás

Közleményt adott ki a Debreceni Egyetem sajtóirodája a ma délután a Debrecinernek és a Magyar Narancsnak az intézmény alapítványi tulajdonba kerülésével kapcsolatos értesüléseire reagálva. A tájékoztatást alább szó szerint idézzük:

„A Debreceni Egyetemen december óta kidolgozás alatt áll a 2021-24 közötti időszakra vonatkozó Intézményfejlesztési Terv (IFT). A dokumentum egyik eleme a stratégiai fejlesztési célok meghatározása mellett az intézmény lehetséges új működési modelljének a vizsgálata az egyetem és a 14 kar vezetői (dékáni kollégium), valamint a hallgatói képviselők egybehangzó javaslatára. Jelenleg a kérdéskör belső egyeztetése és vizsgálata zajlik. Az intézményi javaslatról szóló döntés megszületéséig a témával kapcsolatos híreszteléseket a Debreceni Egyetem nem kívánja kommentálni.”

A Debreciner szerkesztősége a közleményt tartalmazó válaszlevelet 16 óra 8 perckor kapta az egyetemi sajtóirodától. Továbbra is várjuk az illetékes minisztérium reagálását kérdéseinkre.

KÖSZÖNJÜK a támogatását azoknak, akik segítették a munkánkat 2019-ben és 2020-ban! Számítunk rájuk és másokra is 2021-ben, hiszen együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert 2021-ben! Köszönjük!

Debreciner

Ajánljuk szíves figyelmedbe heti hírlevelünket, amiben legfontosabb publikációinkról és a Debreciner szerkesztőségének háttérmunkálatairól, kiadónk akcióiról adunk tájékoztatást! Itt lehet feliratkozni!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.