Kígyózó sorban várakoztak a betegek a reggeli fagyban a debreceni tüdőklinika előtt

Nem a klinika dolgozóit, hanem a kormányt hibáztatja a jelenlegi állapotokért Herpergel Róbert. Debrecenben korábban már az onkológia előtt is készült hasonló fotó.
Ma, január 11-én egy levélben kapta meg azt az (eredetileg a Debrecenben Hallottam nevű zárt Facebook-csoportban is megosztott) fotót Herpergel Róbert, a Jobbik debreceni alelnöke, amelyen az látható, ahogy kígyózó sorban állnak a betegek a Tüdőgyógyászati Klinika bejárata előtt. A fotó készítője a képhez fűzött kommentárjában azt írta, hogy a ma reggeli fagyos időben készítette. „Még az hagyján, hogy normálisabb időjárási körülmények között is ezt kell végig kínlódni a betegnek (és hozzátartozónak is), de hogy januárban -2 fokban, szélben 1 órát várni, hogy egyáltalán bejusson az ember az épületbe...” – sorolta.

Herpergel Róbert a közösségi oldalán a fénykép és készítője kommentárjának megosztása mellett kifejtette a saját álláspontját is. „Nem a klinika dolgozóit kárhoztatom a fenti képért, hanem azt a kormányt, amelyiknél minden évben extra forrásokért lobbizok az egészségügy számára (és leszavaznak), hogy a képen szereplő probléma elkerülhető vagy kezelhetőbb legyen” – írta a volt önkormányzati képviselő.

Nem az első eset Debrecenben

A koronavírus-járvány kezdete óta nem először fordulnak elő hosszú sorok a debreceni egészségügyi intézmények előtt. A Népszava cikke alapján mi is írtunk róla, hogy augusztus 24-én a Klinikai Központ onkológiai részlege előtt kisebb tömeg várakozott a szakrendelő bejáratánál.

KÖSZÖNJÜK a támogatását azoknak, akik segítették a munkánkat 2019-ben és 2020-ban! Számítunk rájuk és másokra is 2021-ben, hiszen együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert 2021-ben! Köszönjük!

Debreciner
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.