Segítséggel tenné lakhatóbbá házát a labdazsonglőr László Gyula

Bár karácsony már elmúlt, itt a lehetőség arra, hogy ne csak szavakban nyilvánuljon meg az oly sokszor hangoztatott „nem csak ünnepekkor kell szeretni és megajándékozni másokat” szlogen.
Koppányi Szabolcs

Burkolót, bádogost és kőművest keres a hajdúhadházi labdabűvölő László Gyula, aki a koronavírus-járvány ideje alatt kapott felajánlásokat alapanyagokra fordította, hogy szigetelni tudja beázó házát, ereszt illesszen a tető alá vagy éppen a döngölt földre járólap kerüljön a fürdőszobában, a vécében. Persze további ajándékokat sem utasítana vissza, hiszen, mint elmondta, azért van híja a tárgyiasult segítségnek is.

Koppányi Szabolcs

A legfontosabb azonban olyan jó szándékú, segíteni tudó és akaró szakemberek megtalálása, akik a részben már rendelkezésre álló anyagokat a helyükre raknák, hiszen ehhez hozzáértő kezekre van szükség.

A fiatal Guiness-rekorderről több alkalommal írt már a Debreciner, és mindig megmozdultak néhányan, hogy erejükhöz, pénztárcájukhoz mérten megtámogassák a nehéz körülmények között kutyájával, Negróval élő férfit. László Gyula régi vágya, hogy akár beteg gyerekeken, akár másokon segítsen, bár neki sincs szinte semmije. Gyűjtésekben, focimezek árverezésén gondolkodik, meg azon, hogy újabb rekordokra tör. Addig is, ha jön a kicsit is jobb idő majd, a bmx kerékpárral és focilabdával is bravúrosan bánva szeretné szórakoztatni az utcán sétáló embereket, sokszor éppen Debrecenben.

Aki tud és szeretne segíteni László Gyulának, megtalálja őt a Facebookon, ahol írhat neki.

A házról, amelyben jelenleg is lakik, és bizony egyes részei még jóindulattal is csak félkésznek mondhatók, saját maga készített több kis videót, ezekből készült összeállításunk.

KÖSZÖNJÜK a támogatását azoknak, akik segítették a munkánkat 2019-ben és 2020-ban! Számítunk rájuk és másokra is 2021-ben, hiszen együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert 2021-ben! Köszönjük!

Debreciner
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.