Petíciót indítottak a Debreceni Egyetem autonómiájáért

A kezdeményezők szerint számos oktató és hallgató nem ért egyet az állami felsőoktatási intézmény privatizálásával.
Facebook

Ma, január 21-én a SzabaDEgyetem nevű közösségi oldal és a Debreceniek a felsőoktatási autonómiáért Facebook-csoport elindított egy online petíciót a Debreceni Egyetem alapítványi tulajdonba helyezése miatt. Ebben a kezdeményezők azt írják, hogy az intézmény számos oktatója és hallgatója nem ért egyet a privatizálációs folyamatokkal, illetve az átalakítást szorgalmazók döntéshozatali és tájékoztatási módszereivel.

A petíció megszövegezői szerint az elvileg érdekképviseleti szerepkört betöltő Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat (DEHÖK) sem vonta be a hallgatókat a döntésbe, mindössze a határozatukról tájékoztatták őket.

„Kérjük azokat a hallgatókat és oktatókat, akik hozzánk hasonlóan nemkívánatosnak, vagy éppen elhamarkodottnak és átgondolatlannak tartják a modellváltást, hogy nyilvánosan is álljanak ki véleményük mellett, követve ezzel egyetemünk mára már lassan feledésbe veszett hagyományait!” – olvasható az online aláírásgyűjtésnél.

A petíciót ide kattintva lehet elérni.

KÖSZÖNJÜK a támogatását azoknak, akik segítették a munkánkat 2019-ben és 2020-ban! Számítunk rájuk és másokra is 2021-ben, hiszen együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert 2021-ben! Köszönjük!

Debreciner

Ajánljuk szíves figyelmedbe heti hírlevelünket, amiben legfontosabb publikációinkról és a Debreciner szerkesztőségének háttérmunkálatairól, kiadónk akcióiról adunk tájékoztatást! Itt lehet feliratkozni!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.