ÁRNYÉKOS OLDAL

Az igazság érdekében

Mint egy pergőtűzben, úgy záporoztak a milliós gyarapodások, a tartozások, a drágábbnál drágább ingatlanok és gépjárművek választott és – hangsúlyozom – az adófizetők pénzéből fenntartott képviselőink nemrég közzétett vagyonnyilatkozaiban.
Facebook

Valahogy úgy érzem, mindenki jól jár ezzel a parlamenti képviselőséggel. Valahogy nagyon sokan lesznek pár év alatt kikupálódott bizniszmenek vagy éppen ingatlanguruk. Valahogy senki sem szegényedett. Ha valaki éppen egy lerobbant parasztházat vett, azt sem Sajóbábonyban vette, hanem mondjuk valami felkapott, drága helyen...

Már több bőrt is lehúztunk erről a témáról, én azonban egy kicsit elidőznék egy bizonyos igazságügyi miniszternél, akiről a múlt heti ingatlanbizniszén túl immár az is kiderült vagyonnyilatkozatából, hogy csaknem százmilliót törlesztettek férjével, mégis maradt megtakarítása Varga Juditnak.

Nyeli az ember a békákat, de elfogadja, hogy ha ma valaki ne adj’ isten még kormánytag is, valahogy nem tud hibázni, ha vagyongyarapodásról van szó.

A legvérlázítóbb azonban az, ahogy Varga Judit, amikor kiderült fene jómódja, milyen közleményt adott ki:

„A hazugságoknak, a szándékos ferdítéseknek azonban úgy gondolom, hogy a gyermekeim és a családom tisztességére tekintettel még egy közszereplő elleni összehangolt és gusztustalan rágalomhadjáratban is vannak etikai határai.”

Hát persze, a legjobb védekezés a támadás, de a gyerekek mögé bújás azért mindent visz nálam...

Most ne is beszéljünk arról, amikor a kormánypárti média páros lábbal szállt eddig is és száll bele most is mindenkibe, aki nem egy követ fúj a kormánnyal, a Fidesszel. Akkor hol volt az igazságügyi miniszter igazságérzete?

Hol van most is Varga Judit, amikor minden jobboldali média és troll megcímkéz, libsizik, gyurcsányozik, brüsszelezik, sorosozik, baloldalisozik? Hol?

De mondom, nem akarok elkanyarodni a témától, amit eredetileg akartam mondani.

Mégpedig Varga Judit említett közleményének hangvétele. A kioktatás, a kárörvendés, amit a kormánypárttól már megszokhattunk. Amikor ujjal mutogatva nevetgéltek a parlamentben Rogánék, Kocsisék, emlékeznek még? Az a fajta cinizmus lengi ezeket a fideszes politikusokat körbe, amitől az embernek eltorzul az arckifejezése a dühtől. Hol itt az alázat? A józan politikusi felfogás, hogy jaj, hát nem a polgárok vannak értem, hanem én vagyok értük, az ő pénzükön...

Eszembe jut egy történet, amit egy tévécsatornán láttam. Ez egy sorozat, amiben azt mutatják be, hogy amerikaiak elmennek ingatlant vásárolni, és a kamera kíséri őket. Három ingatlan közül választanak, megmutatják nekik, szemrevételezik, aztán döntenek, hogy nekik jó-e vagy sem, megveszik-e vagy sem.

Mármost egy alkalommal egy magas rangú katonatisztnél jártak. A katona a haditengerészetnél szolgált, valahol a világ végén, a Csendes-óceán egy gyönyörű szigetén. A ház egy hatalmas, csodálatos parkban állt. Ez volt a szolgálati helye, itt lakott, amíg parancsnok volt.

Csakhogy szolgálati ideje a végére járt, nyugdíjba készülődött, és feleségével együtt el kellett hagyni az ingatlant. Máshol kezdtek el tehát nézelődni, ahol majd nyugdíjas éveiket immár saját házban tudják leélni.

A stáb bemutatta a szolgálati lakást, ami mondom, egy pazar épület volt. A feleség mondta a következőket:

„Nyugdíjba megy a férjem, letelt a szolgálati ideje, más ingatlan után kell néznünk.” Majd így folytatta: „Köszönjük az amerikai népnek, az adófizetőknek, hogy itt, ebben a házban élhettünk éveken át. Nagyon hálásak vagyunk érte!”

Azt hittem, nem jól hallok.

A feleség megköszönte a lehetőséget, a szolgálati lakást. De nem, nem azt mondta, hogy köszönöm a kormányomnak, a honvédelmi minisztériumnak!

Nem! Azt mondta, a népnek, az adófizetőknek köszöni.

Ezt a fajta kultúrát de jó lenne idehaza is megvalósítani! Hogy egy állami alkalmazott, egy választott képviselő nem a kormánynak, az államtitkárnak, a miniszternek köszöni meg például a beruházást, hanem az adófizetőknek! Hiszen nem Orbán Viktor dobta össze rá a pénzt, és még csak nem is Mészáros Lőrinc vagy Szijj László, hanem a magyar és európai uniós adófizetők...

Javaslom ezt tisztelettel és alázattal mindenkinek, már csak az igazság érdekében is.

Tóth András írásai itt olvashatók: ÁRNYÉKOS OLDAL

KÖSZÖNJÜK a támogatását azoknak, akik segítették a munkánkat 2019-ben és 2020-ban! Számítunk rájuk és másokra is 2021-ben, hiszen együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert 2021-ben! Köszönjük!

Debreciner

Ajánljuk szíves figyelmedbe heti hírlevelünket, amiben legfontosabb publikációinkról és a Debreciner szerkesztőségének háttérmunkálatairól, kiadónk akcióiról adunk tájékoztatást! Itt lehet feliratkozni!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.