„A város és az egyetem is echte narancs, nincs mit szépíteni” – nem mindenkinek tetszik a modellváltás Debrecenben

Professzorok és hallgatók is tiltakoznak a Debreceni Egyetem alapítványi formába való kiszervezése ellen, amit a szenátus már megszavazott. Egyes hallgatók szerint szégyen, ami történik, a HÖK viszont nem tart attól, hogy az oktatásra bármiféle hatással lenne a modellváltás - írja a 24.hu.

Tekintve, hogy hiányzott a tájékoztatás és az érdekképviselet, illetve hogy ennyire rövid idő alatt, esetenként szinte titkolózva intézték ezt el, mind a szenátus, mind a hallgatói önkormányzat részéről szégyen – írták 24.hu-nak a SzabaDEgyetem Facebook-oldalt működtető, a Debreceni Egyetem modellváltását ellenző hallgatók. Konkrétan semmi sem jelezte – ezt mondták azzal kapcsolatban, érzékelték-e korábban, hogy átalakítás készül. Ettől függetlenül úgy vélik, sejthető volt, hogy előbb-utóbb sor kerül a Debreceni Egyetemre is.

Mégpedig meglehetősen gyorsan: az intézmény modellváltásáról megjelent első hírek és az alapítványi fenntartásba kerülésről szóló szavazás között egyetlen hónap sem telt el. A Debreciner január 7-én írt először saját értesüléseire hivatkozva a modellváltásról, a lap információit pedig az egyetem nem cáfolta, sőt később megerősítette.

További részletek a 24.hu cikkében olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.