A nap száma: 17 ezer négyzetméter

Ennyi fog megújulni a debreceni Petőfi térből. Ígéri a polgármester. Látvány! Terv!

A mai nap száma lehetne az is, hogy hányadik alkalommal ígéri meg az aktuális városvezetés a Petőfi tér rendbetételét. De nem emlékszünk rá, olyan sokszor megtették az utóbbi 22 évben.

A nap száma ma lehetne az is, hogy hányadik (látvány)terv készült már el a Petőfi tér átalakításáról. De nem tudjuk felidézni a számát az eddig készült – és közpénzből rendesen kifizetett – vízióknak, oly sok volt.

A nap száma lehetne még az is, hogy a mostani ígéret szerint az első kapavágástól a szalagvágásig legfeljebb 10 hónap fog eltelni. Legyen úgy! Mert bizony vannak rossz tapasztalatai a debreceni polgároknak: 2-es villamos, Latinovits Színház, Dósa nádor tér stb., stb.

Nos, Papp László polgármester ma kihelyezett sajtótájékoztatót tartott a baráti médiájának a Petőfi téren a Petőfi térről. Aztán a Facebook-oldalán is publikálta a debreceniek számára örömteli hírt.

Íme a látványtervek:

A NAP SZÁMA alrovatunk korábbi részei itt olvashatók.

KÖSZÖNJÜK a támogatását azoknak, akik segítették a munkánkat 2019-ben és 2020-ban! Számítunk rájuk és másokra is 2021-ben, hiszen együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert 2021-ben! Köszönjük!

Debreciner

Ajánljuk szíves figyelmedbe heti hírlevelünket, amiben legfontosabb publikációinkról és a Debreciner szerkesztőségének háttérmunkálatairól, kiadónk akcióiról adunk tájékoztatást! Itt lehet feliratkozni!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.