„Prostiktól”, „herbálosoktól”, „mélyszegényektől” és „kissrácoktól” félti a Jobbik a Petőfi teret

Arra kérik Debrecen vezetőit, hogy tegyenek a terület közbiztonságáért. A párt azt is nehezményezi, hogy jelenleg még nem lehet tudni: mikorra és mennyi pénzből valósul meg a tér átépítése.

CSAK veled együtt működünk. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! 1 (egy!) ezer forint csak havonta. Köszönjük!

Sajtótájékoztatót tartott február 9-én a debreceni Petőfi téren Herpergel Róbert, a Jobbik debreceni alelnöke és Keresztesy Gergő, a párt Hajdú-Bihar megyei önkormányzati képviselője a Petőfi tér átépítésével kapcsolatban.

Herpergel Róbert és Keresztesy Gergő
Polgár Tóth Tamás

Herpergel Róbert elmondta, örül a tervrajzokon látható zöldfelületnek és a térkőnek, de megjegyezte, hogy a területen megtapasztalható közbiztonsági problémákkal nem foglalkozik a városháza. „Kikkel van baj? A Nagyállomásról beszivárgó prostikkal, herbálosokkal, ha nagyon pc akarok lenni, azt mondom, hogy mélyszegénységben élőkkel. Nagyon sok kissrác is szokott kószálni a környéken, akik ilyen-olyan intézetekből szöknek el” – sorolta Herpergel, hozzátéve, hogy a helyzetért nem a rendőrséget hibáztatja, hanem a szerinte rossz Büntető Törvénykönyvet. A város vezetését és az egyéni önkormányzati képviselőt arra kérte, próbáljanak meg tenni valamit azért, hogy a közbiztonság helyreálljon.

Petőfi tér – látványterv

Keresztesy Gergő arról beszélt, hogy a Jobbik örül a Nagyállomás és a Petőfi tér fejlesztésének, minden támogatást megadnak a megvalósulásukhoz. Párttársához hasonlóan azonban aggodalmát fejezte ki a közbiztonsággal kapcsolatban, szerinte annak eléréséhez nem lesz elég a térre kihelyezendő 14 térfigyelő kamera. Felidézte, hogy a Nagyállomás környékén a közelmúltban számos bűncselekmény történt, ezek közül kiemelte a 2020. júliusi Erzsébet utcai gyilkosságot. Keresztesy szerint kérdés, hogy a tér megújítása az itt élő és ide látogató emberek érdekeit szolgálja, vagy azoknak a közérzetét fogja javítani, „akik évek óta itt garázdálkodnak”. A politikus azt is megjegyezte: jelenleg még azt sem lehet tudni, hogy mennyi pénzből és mikorra valósulhat meg a fejlesztés.

Megkérdeztük a jobbikos politikusoktól, hogy tervezik-e indulásukat az ellenzéki előválasztáson. Keresztesy Gergő erre azt válaszolta: még folynak a tárgyalások Budapesten azzal kapcsolatban, hogy melyik körzetben kit fog elindítani a párt, várhatóan februárban vagy márciusban kezdik el bejelenteni a jelölteket.

KÖSZÖNJÜK a támogatását azoknak, akik segítették a munkánkat 2019-ben és 2020-ban! Számítunk rájuk és másokra is 2021-ben, hiszen együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert 2021-ben! Köszönjük!

Debreciner
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.