„Nekem el kell költöznöm Debrecenből…”

Termőföldjüket és megélhetésüket féltő gazdákkal készített videót és riportot a Magyar Jelen címet viselő, a Mi Hazánk Mozgalomhoz köthető internetes produkció.

Az Ipari parkoké a kiváló magyar termőföld, a tönkrement gazdák tehetetlenek című anyag januárban került fel a videómegosztóra. Ebben az anyagban is elhangzanak olyan – Debrecenben már második éve terjedő, eddig még sehol be nem bizonyított, meg nem erősített – információk, melyek szerint a debreceni ipari parkok, különösen a majdani BMW-gyár előkészítése során kitermelt humuszréteget külföldre vitték Magyarországról.

Vélhetően ezek a híresztelések mindaddig kitartanak, amíg a debreceni önkormányzat nem fogja azokat hiteles dokumentumokkal, bizonyítékokkal megcáfolni, illetve bemutatni, hogy a hová, kinek-minek a tulajdonára került a hatalmas mennyiségű kitermelt termőföld, s milyen ellentételezés fejében.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.