Borbély Szilárd életműsorozatát adja ki a Jelenkor Kiadó

A Nincstelenek február végén jelenik meg, a második kötet az eddig csak németül publikált Kafka fia lesz.
Borbély Szilárd
Facebook

A Jelenkor Kiadó február elején jelentette be a közösségi oldalán, hogy még ebben a hónapban, sorozat formájában kezdik el megjelentetni a 2014-ben elhunyt debreceni költő, író, Borbély Szilárd életművét.
Az első kötet az először 2013-ban megjelent Nincstelenek című szociografikus regény lesz, ez február végén kerül a boltokba, már elő is jegyezhető. A kötet borítóját Tillai Tamás tervezte, Rozsda Endre A tekintet című festményének felhasználásával.
Borbély Szilárdot az ország legjelentősebb költői között tartják számon, a halála óta Magyarországon mégis most publikálják először a műveit.

Jelenkor Kiadó

Az életműsorozattal kapcsolatban megkerestük Sárközy Bencét, a Jelenkor Kiadó igazgatóját. A Debrecinernek kifejtette, megtiszteltetésnek érzik, hogy a jogörökössel kötött megállapodásnak köszönhetően kiadhatják Borbély Szilárd életművét. „Ez az életmű a magyar irodalom egyik jelentős, nemzetközi viszonylatban is méltatott, számos idegen nyelven közölt szerzőjének csodálatos hagyatéka, mi pedig szeretnénk a tudásunk szerint legméltóbb gondoskodást hozzátenni a magyar megjelenésekhez a jövőben” – fogalmazott. Sárközy elmondása szerint az életműsorozatban Borbély korai versei is szerepelni fognak, egészen az első kötetéig, az Adatok címűig visszamenően. A kiadó célja, hogy az életművet lehetőleg hiánytalanul, szöveghű és időtálló kivitelben tartsák a könyvesboltok polcain, elérhetővé téve mindenki számára.

A Jelenkor Kiadó igazgatója a Debrecinert arról tájékoztatta, hogy a február végén megjelenő Nincsteleneket a hagyatékban maradt, eddig csak németül publikált Kafka fia című regény fogja követni, továbbá szeretnék egy kötetben megjelentetni Borbély Szilárd összegyűjtött verseit is.

CSAK veled együtt működünk. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert!
1 (egy!) ezer forint csak havonta. Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.