Nettó 3,2 milliárd forintba fog kerülni a 2023-as hajdúnánási MotoGP-futam jogdíja

10 éves szerződést kötünk a spanyol jogtulajdonossal, az ár évente 5 százalékkal emelkedhet.
A tavalyi bejelentés ünnepi pillanatai
Facebook

A Magyar Közlönyben február 11-én jelent meg a MotoGP-ről szóló 2020-as kormányhatározat módosítása. A határozatban most rögzítették, hogy a hajdúnánási futamrendezés miatt alapított, Debrecenben bejegyzett Kelet-Magyarországi Versenypálya Kft. a tárgyalások eredményeképpen 2023-ra vonatkozóan 9 millió euró (a jelenlegi árfolyamon 3,2 milliárd forint) jogdíjat fizet a spanyol Dorna Sportsnak, a jogok kizárólagos tulajdonosának.

A jogokat 10 évre kapjuk meg, az ár évente maximum 5 százalékkal emelkedhet. A 2020. július 15-én megjelent eredeti kormányhatározatban egyébként még 9,45 millió euró szerepelt, a jelek szerint tehát időközben a koronavírus miatt kialakult, a turisztikai szektort és a sportot különösen érintő válság javított a magyar állam alkupozícióján.

A kormányhatározat módosításával az is bekerült a dokumentumba, hogy a kormány a 2023-as költségvetés terhére 9,9 millió eurós (jelenlegi árfolyamon 3,5 milliárd forint) kötelezettséget vállal, ez az összeg 2032-re már 15,1 millió euróra (jelenlegi árfolyamon 5,4 milliárd forint) emelkedik.

Ahogy a Debreciner is megírta, a kormány a korábban bejelentett 64 milliárd forint mellett októberben további 800 millió forintot biztosított a hajdúnánási MotoGP-pálya építésére.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Debreciner
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.