SOS! Életet menthetsz, ha nem lépsz tovább közönyösen!

Tudsz segíteni a télben.
Hajléktalanszállás a debreceni Nagyerdőben. A fotó egy éve készült
Koppányi Szabolcs

Eddig mostani telünk során nem tapasztalt hideg, sok-sok mínuszos fagy van már odakint a szabadban, s lesz még kegyetlenebb a hőmérséklet éjszaka, hajnalban. Az előrejelzések szerint elérheti a -20 Celsius-fokot is a napokban!
Külön jelentőséggel bír most a l egutóbbi írásunkban is olvasható telefonszám: 06302061377, ahol a hajléktalanellátással foglalkozó Refomix Kft-t lehet elérni. Amennyiben súlyos a helyzet, akkor pedig egyből a mentőket kell keresni a 112-es általános segélyhívó számon!

Ha bárkit az utcán lát, aki egyértelműen hajléktalan ember vagy aki rászoruló benyomását kelti, ne habozzon tenni!

Akár nappal is, de főleg sötétedés után fontos, hogy figyeljünk egymásra! Ha tud, beszéljen az utcán lakó emberrel, tudakolja meg, milyen állapotban van! Ám ha úgy ítéli meg, ne legyen rest, rögtön keresse a fenti elérhetőségen a Refomixet, hiszen életet menthet! Ha súlyosnak tűnik a helyzet, akkor pedig egyből értesítse a mentőket!

Már ma, csütörtök kora este is volt riasztása a Refomixnek egy magát egyetlen közös takaró alatt meghúzó párhoz! Refomixék minden nap este 22 óráig járőröznek készenléti autójukkal Debrecenben, de megyei riasztásokra is reagálnak, s takarót, ételt visznek azoknak, akik semmiképp sem mennek be szállásra. Aki pedig hozzájárul, őt tető alá viszik, illetve, ha szükséges orvosi segítség, intézkednek.

A törődés életet ad, a közöny halált.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.