hirdetés hirdetés
hirdetés

Hadházy: Kósa és a csengeri örökösnő esete bizarr és nevetséges, de van súlyosabb ügy is – Klubrádió

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő azt mondta: Kósa Lajos és a szélhámos csengeri „örökösnő” ügye nagyon bizarr és nevetséges történet. Azonban szerinte a fideszes politikusnak van durvább korrupciógyanús esete is: egy korábbi, ötmilliós cégvásárlás, százmillió fölötti értékű vagyonelemekkel.
Kósa Lajos
Facebook

Kósa Lajoshoz köthető „az elmúlt 30 év legjobban bizonyítható” korrupciós esete – mondta Hadházy a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában.

Mint mondta, két évvel ezelőtt számbolt be arról, hogy Kósa Lajos családja nevére vásároltak egy valódi gazdasági tevékenységet nem végző kft.-t 5 millió forintért, amelyben – ahogy az kiderült a cégnyilvántartásból – 130 milliós vagyon van. Ráadásul akitől vásárolták, azzal a korcsolyaszövetségben Kósa Lajos együtt dolgozik, illetve fontos pozíciót foglal el egy céghálóban, amely foglalkoztatási szövetkezetekhez kötődik. És néhány héttel azután, hogy megkötötték ezt az üzletet, Kósa Lajos „beballagott a Parlamentbe, és beadott egy tövényjavaslatot” a nyugdíjas szövetkezetek létrehozásáról. Ebben az ügyben elindult a nyomozás, bár a vesztegetést „nem volt hajlandó” vizsgálni a rendőrség, a számviteli fegyelem megsértését igen.

A Hadházy Ákossal folytatott teljes beszélgetés a Klubrádió honlapján meghallgatható.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.