Fideszes reakció Kósa Lajos örökösödési botrányára: Gyurcsány – hvg.hu

Az LMP-s Csárdi Antal megkérdezte a parlamentben, vizsgálják-e a hatóságok a fideszes képviselő és a csengeri örökösnő történetének befolyással üzérkedéssel kapcsolatos vetületét, Völner Pál szerint viszont Kósa ennek az ügynek a sértettje, és nem az elkövetője.
hvg.hu

Az LMP-s politikus szerint függetlenül attól, hogy Kósa Lajos „ennyire ostoba módon bedőlt ennek az átverésnek, meg kéne vizsgálni, mi a helyzet a befolyással üzérkedéssel”. Ezzel Csárdi a csengeri örökösnő ügyére utalt, aki az eddigi információk szerint egy mesés örökséggel, többek közt egy francia bank negyedével hitegette Kósát, amiről ugyan kiderül, hogy nem létezett, de az is, hogy Kósa elfogadta volna – tudósít a hvg.hu.

A Fidesz részéről Völner Pál államtitkár válaszolt: Kósa esetében a befolyással üzérkedés kérdését sületlenségnek nevezte, és nem is értette, hogy miért keveredne bele ebbe az ügybe az állam, majd előhúzta a Gyurcsány-kártyát: „Sületlenségeket beszél, de nem meglepő, hiszen ön egy olyan Gyurcsány-koalíció tagja, aminek vezetője 2006-ban az őszödi beszédben elmondta, hazudnak reggel és hazudnak este.”

Majd azt is mondta az államtitkár, hogy „önök vádaskodnak és ügyet próbálnak kreálni abból, amelynek Kósa Lajos a sértettje és nem az elkövetője”.

További részletek a hvg.hu tudósításában olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.