Már négy Hajdú-Bihar megyei jelöltjét mutatta meg a DK a kiadványának mutációiban

Varga Zoltán és Tóth József már egy korábbi számban is szerepeltek, most rajtuk kívül helyi mutációt kapott Vaszkó Imre és Szabó Patrik is. Majdnem mindannyiuk nevében ugyanazt a helyzetértékelést tették közzé.
A négy hajdú-bihari címlap
europaimagyarok.com

Még november 22-én írt róla a Debreciner, hogy a Demokratikus Koalíció Európai Magyarok című kiadványának két Hajdú-Bihar megyei mutációjában szerepeltették Varga Zoltánt, a párt országgyűlési képviselőjét, valamint Tóth Józsefet, Polgár város DK-s polgármesterét. Az ellenzéki párt akkor még csak „erős emberekként” hivatkozott rájuk, Tóth pedig a Debreciner kérdésére elmondta: azért szerepel a kiadványban, mert megválasztották a DK választókerületi elnökének.

A párt a napokban – pontos dátumot nem találtunk – jelentette meg az Európai Magyarok új számát, ismét választókerületi mutációkkal. Hajdú-Bihar megyében négy verzióval jelentkeztek. Habár a kiadványban erről egyáltalán nem írnak, az internetről letölthető lapok URL-jéből (europaimagyarok.com/jeloltek) kiderül: a címlapokon a párt választókerületi jelöltjei szerepelnek, akiket értelemszerűen az ellenzéki előválasztáson kívánnak indítani – amennyiben lesznek előválasztások minden egyéni országgyűlési választókerületben. A következő személyekről van szó:

1-es választókerület (Debrecen): Varga Zoltán
2-es választókerület (Debrecen): Vaszkó Imre
4-es választókerület (Berettyóújfalu): Szabó Patrik
6-os választókerület (Hajdúböszörmény): Tóth József

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

Az egyik új arc Vaszkó Imre, ő a párt debreceni önkormányzati képviselője, a másik pedig Szabó Patrik, aki 2019-ben indult a berettyóújfalui önkormányzati választáson, de nem szerzett mandátumot. A négy jelölt közül három esetében pontosan ugyanazzal a politikai helyzetértékelő szöveggel futtatták körbe az arcképeket a kiadványok 2. oldalain. Egyedül Tóth József a kivétel, akihez valamilyen okból azt írták, hogy a legszűkebb hazája a választókerület központja, Hajdúböszörmény. A szöveg írója a következő néhány mondatban a válság és a lezárások miatt nehéz helyzetbe került, érdemi kormányzati segítséget nem kapó böszörményi vállalkozók (Tamás, a kocsmáros, Vanda, a virágkötő és Krisztián, a testépítő) történeteiről számol be.

Mindegyik írás a következőképpen végződik: „Én készen állok arra, hogy 2022 után kezet nyújtsunk a cserbenhagyottaknak, helyrehozzuk a kormány által okozott károkat és olyanná varázsoljuk a körzetünket, mint amilyen a vírus és a válság előtt volt. Nem lesz könnyű feladat és nem fog egyik napról a másikra menni, de ez az otthonunk. Ha valamiért, akkor ezért megéri harcolni. Önre is számítok ebben a küzdelemben!”.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Facebook
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.