NASS

Kilenc napon át 30 alkotás – elkezdődött a teljesen online Japán Filmfesztivál

A magyar és angol felirattal ellátott filmek megtekintése ingyenes, a szervezők csak egy regisztrációt kérnek.

Ma, február 26-án elkezdődött és március 7-ig tart a Japán Alapítvány által szervezett JFF PLUS Online Japán Filmfesztivál. A teljesen online kulturális kezdeményezés 2020 novemberében indult el, azóta a világ számos országában tartották meg a fesztivált, most pedig a magyar közönséget veszik célba. A kilenc nap folyamán összesen 30 japán élőszereplős és animációs filmet tekinthetnek meg az érdeklődők, minden nap 3-3 alkotást japán nyelven, magyar vagy angol felirattal. A fesztiválon történő részvétel ingyenes, mindössze regisztrálni kell egy felhasználónév és egy e-mail cím megadásával.

A fesztiválnak több kísérőprogramja már el is kezdődött: a Japán Alapítvány február 15-től osztja meg Mark Schilling japán rendezőkkel készített interjúsorozatát, február 24-én tettek közzé egy animékkel kapcsolatos interjút Liszka Tamással, a Budapest Film Zrt. vezérigazgatójával, február 28-án reggel 9 órától pedig egy beszélgetést lehet majd megtekinteni Béresi Csillával, Kavagucsi Tosikadzu Mielőtt a kávé kihűl című regényének fordítójával.

0,5 milliméter (2014)

A fesztivál pontos programját, beleértve a filmek „vetítési” idő szerinti listáját a Japán Alapítvány honlapján olvashatják. A részvételhez szükséges regisztrációs felület itt érhető el, a filmeket pedig itt lehet megtekinteni.

NASS – a Debreciner ajánlórovata.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Debreciner
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.