A NAP VIDEÓJA

A hangok azt mondták nekem...

A Magyar Posta, a beszéd(es)technika és a koronavírus. VIDEÓ
Koppányi Szabolcs

Kempelen Farkas emberi sakkautomatája, a Török jutott az eszembe, amikor észleltem, honnan jön a hang a Petőfi téri postán.

A debreceni vasútállomás melletti postahivatalban pénteken reggel egy hölgy, később egy férfi munkatárs végzett forgalomirányítást - hangosbemondón keresztül. Az egyedi megoldást nap közben levideóztuk - az azt megelőző, egyébként nem túl hosszadalmas sorban állástól kezdve.

Aki a posta ajtaján bejutott, s odabent az újabb ajtónál megállt, szemben egy kalickából kifelé beszélő embert láthatott, aki karmesterként levezényelte, ki hova menjen. Mivel az intézményben láthatóan nincs működő sorszámhúzó berendezés, így mikrofonos embert alkalmazva vágtak rendet az amúgy türelmesen várakozó emberek sorában.

Koppányi Szabolcs

Reméljük, azért idővel jut pénz majd a technikai fejlesztésekre, renoválásokra is a Magyar Postánál! Mindenesetre az ember ezúttal is kiválóan helyettesítette a gépet. Napilapokat azonban nem fogják kivinni hamarosan. Esetleg beolvashatnák azokat is mikrofonba az előfizetőknek?

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.