Jármi Pétert indítja a Hajdú-Bihar megyei 2-es számú választókerület előválasztásán az LMP

A politikus szerint jóléti szolgáltatásokra és infrastrukturális fejlesztésekre lenne szükség a kertségekben, fejleszteni kell a debreceni tömegközlekedést és meg kell valósítani a Civaqua-tervet. A párt további hajdú-bihari jelöltekről még nem döntött, ahogy arról sem, állít-e miniszterelnök-jelöltet.
Polgár Tóth Tamás

Sajtótájékoztatót tartott március 2-án az LMP a debreceni Kossuth téren, ahol bemutatták a párt ellenzéki előválasztáson indítandó jelöltjét a város délkeleti részét lefedő Hajdú-Bihar megyei 2-es számú választókerületben. A zöldeket Jármi Péter, a párt megyei elnöke, a debreceni önkormányzat egészségügyi és szociális bizottságának külső tagja képviseli majd a kiválasztási folyamatban.

Schmuck Erzsébet, a párt társelnöke és országgyűlési frakcióvezető-helyettese a sajtó megjelent képviselőinek arról beszélt: szilárd az ellenzéki pártok együttműködése. Azt ígérte, 2022-ben kormány- és korszakváltás lesz Magyarországon. Jármi Péterről elmondta, aktivistaként kezdte az LMP-ben, majd helyi kampányfőnökként dolgozott, mielőtt a párt megyei elnöke lett. „Meggyőződésem, hogy az Országgyűlésben nagy szükség van fiatalokra is. Ők koruknál fogva sokkal inkább érzik a jövő iránti felelősséget” – fogalmazott Schmuck, majd hozzátette, hogy Jármi környezettudatos zöld politikus, aki jelenleg biológiai és programozói tanulmányait folytatja.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

Jármi Péter a bemutatkozásában arról beszélt, hogy az Orbán-kormány országszerte, így Debrecenben sem törődik az emberekkel. Jármi szerint a kormány valójában a multik pártján áll, ez látszik a BMW-beruházásból is, amely miatt az önkormányzat hitelt vett fel, és elzálogosította a Modemet. A jelölt kifogásolta azt is, hogy a gyár egy kiváló minőségű, 400 hektáros termőterületen épül meg. Ezzel a politikus szerint a kormány az emberek élelmiszer-biztonságát áldozta fel, mert ez a termőföld a klímaváltozás miatt később hiányozni fog. A politikus a megszólalása végén elmondta: azért a 2-es választókerületben indul, mert ott található korábbi iskolája, a Tóth Árpád Gimnázium, ahol élete meghatározó éveit töltötte.

Jármi Péter
Polgár Tóth Tamás

A Debreciner kérdésére Jármi elmondta, a 2-es számú választókerület egyik legfontosabb kérdésének tartja a kertségek infrastrukturális fejlesztését. Szerinte a Debrecen vezetése által bejelentett 6 milliárd forintos beruházás kevés: jóléti szolgáltatásokat kellene odatelepíteni, nem ipartelepként működtetni. Kiemelte a tömegközlekedés fejlesztését és azt, hogy szerinte a belváros forgalmát úgy kell csillapítani, hogy ne a külvárosra helyezzenek nyomást ezáltal. A politikus megemlítette a Fancsika tó kiszáradását is, a Civaqua-terv évek óta történő húzódását. Emlékeztetett, hogy az LMP korábban már adott be költségvetési módosító javaslatot a parlamentben, hogy már 2020-ban el lehessen kezdeni a projektet, ezt a javaslatukat pedig idén is beterjesztik.

Schmuck Erzsébet szintén a Debreciner kérdésére mondta el: még nem döntött a párt arról, hogy indít-e jelölteket Hajdú-Bihar megye más választókerületeiben is, de országosan biztosan nem lesz 106 jelöltjük. A társelnöktől azt is megtudtuk, hogy két-három héten belül döntenek arról, állítanak-e miniszterelnök-jelöltet, azt egyelőre nem tudta megmondani, várható-e, hogy női jelölttel neveznek az előválasztásra.

Polgár Tóth Tamás

Ugyancsak a Debreciner kérdésére számolt be Jármi Péter arról, hogy az ellenzéki pártok helyi szervezetei munkakapcsolatban állnak egymással, de a 2022-es választásokkal kapcsolatos lényegi kérdések az országos központban dőlnek el.

CSAK veled együtt működünk. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert!
1 (egy!) ezer forint csak havonta. Köszönjük!

Facebook
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.