„A tehetetlen düh és elkeseredettség eredményezte a meggondolatlan kommentet” – mondja a mentős-képviselő

Balmazújváros korábbi polgármestere, jelenlegi országgyűlési képviselője is fontosnak tartotta, hogy megszólaljon az ügyben: ő a jelenlegi városvezetőt kéri számon. Az inkriminált hozzászólást tevő elismeri, hogy hibázott, kommentjét törölte.

Hüse János balmazújvárosi önkormányzati képviselő, foglalkozását tekintve mentőápoló, több ezer más hozzászóló mellett kommentet írt Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi posztjához, ahol az látható, hogy éppen beoltják a koronavírus ellen a kormányfőt. Ennyit írt: „Remélem ebolával”.

Facebook

Hüse hozzászólása nem veszett el a megannyi pro és kontra komment között, felfigyeltek rá olyan balmazújvárosiak is, akik mai napig nem tudnak megbékélni azzal, hogy mind a 2018-as időközi polgármester-választáson, mind a 2019-es önkormányzati választáson a Fidesz jelöltjeivel szemben induló Hegedüs Péter szerezte meg az elsőséget. Így lett a Célbakísér Szövetség elnevezésű, Hegedüst támogató helyi szerveződés önkormányzati képviselőjének kétszavas kommentje apropója a polgármester elleni politikai támadások újabb fejezetének. A Hüse János által írott két szó feletti felháborodást csak növelte, hogy ő maga nem pusztán önkormányzati képviselő, hanem két évtizede az egészségügyben dolgozik - a netes megnyilvánulások egy részének tanúsága szerint a helyiek és a mentőszolgálati munkatársai által is elismerten.

A vasárnapi komment ügyében hétfőn megszólalt Tiba István korábbi balmazújvárosi polgármester, a választókerület fideszes országgyűlési képviselője is, aki külön videós posztot szánt a történteknek a Facebook-oldalán. Ebben arról beszél, hogy szerinte a balmazújvárosi emberek a polgármester megszólalását várják: szerinte elfogadható-e, hogy „azokat a konzervatív gondolkodású embereket, akiket tényekkel, érvekkel nem tudnak meggyőzni, fenyegetik azzal, hogy egészségüket, az életüket veszik el”. Vagyis Hüse képviselőnek a miniszterelnök posztjához írt - nyilvánvalóan menthetetlen tartalmú - kétszavas kommentjéből addig jutott Tiba István, hogy az érvekkel meggyőzhetetlen konzervatív emberek életének elvételéről szóló fenyegetés történt meg ezáltal, s ebben az ügyben Hegedüs Péter balmazújvárosi polgármesternek kellene színt vallania.

Ma a Debreciner szerkesztősége megkapta Hüse János nyilatkozatát, aki a kétszavas megnyilvánulását azzal indokolja, hogy „az elmúlt időszakban az egészségügyben igen sok feszültség keletkezett”, amit véleménye szerint tovább rontott „a pandémia közepén megvalósított egészségügyi átalakítás”. Mint maga mentségére írja: „eközben frontvonalban dolgozók megbecsülése enyhén fogalmazva sem méltányos, míg a honatyák tiszteletdíjai pedig növekednek. Szörnyű látni azt, hogy a lakosság hónapok óta csak vegetál, vállalkozások, emberi életek, családok mennek tönkre. Az ígért segítség pedig nem jut el az igazán rászorulókhoz.” Hüse elismeri, „a tehetetlen düh és elkeseredettség eredményezte ezt a meggondolatlan kommentet”, amit lehiggadása után törölt.

„Mindenki hibázhat, és inkább százszor hibázzak a Facebookon, mint egyszer a munkám során” – írja, utalva arra, hogy 20 éve mentősként dolgozik, ám kétszavas kommentjét „nem mint mentős, nem mint önkormányzati képviselő, hanem mint egyszerű dühös és elkeseredett ember tettem”. Nyilatkozatát azzal zárja: „A történtekért vállalom a felelősséget. Továbbra is szolgálom a lakosságot mentősként és képviselőként egyaránt.”

A történtek helyi megvitatása a Piócás Agóra elnevezésű balmazújvárosi csoportban követhető.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Debreciner
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.