Úgy tűnik, valóban soron kívül oltották be a Debreceni Egyetem kancelláriájának dolgozóit

Az olvasóink segítségével jutottunk közelebb az igazsághoz, mert sem a felsőoktatási intézmény, sem az Operatív Törzs nem válaszolt a kérdéseinkre.
Debreceni Egyetem – 2021. január
Koppányi Szabolcs

CSAK veled együtt működünk. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert!
1 (egy!) ezer forint csak havonta. Köszönjük!

Még február 16-án írtunk arról, hogy információink szerint beoltották a Debreceni Egyetem kancelláriájának dolgozóit, miközben az oltási rendben a felsőoktatásban dolgozókat nem sorolták előre, emiatt nem kaptak vakcinát a személyes jelenlét mellett zajló gyógyszerészképzés egyes – nem a Gyógyszerésztudományi Karhoz tartozó – oktatói sem. Az üggyel kapcsolatos kérdéseinket még a cikkünk megjelenése előtt feltettük a Debreceni Egyetem sajtóirodájának, de azóta sem reagáltak, sőt az egyetemi honlapon sem jelentettek meg közleményt a témával kapcsolatban.

A tisztánlátás érdekében a Debreciner olvasóinak segítségét kértük. Az elmúlt hetekben számos levelet kaptunk, többek között egyetemi oktatóktól, de megkeresték szerkesztőségünket a vezetés jelenlegi ügyeire még rálátó, volt kancelláriai dolgozók is. Az olvasói levelek kivétel nélkül alátámasztották az eredeti értesülésünket, a további részletekkel kapcsolatban csak azokat az információkat közöljük, amelyekről legalább két, egymástól független forrásunk számolt be.

Debreceni Egyetem – 2021. január
Koppányi Szabolcs

Több, névtelenséget kérő olvasónk úgy tudja, a kancellária a soron kívüli oltás ügyében arra hivatkozott, hogy a munkájuk részeként kapcsolatba léphetnek koronavírus-fertőzöttekkel is, mivel az egyetemhez tartozik a város két kórháza, a Klinikai Központ és a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház is.

Több forrásunk pedig arról számolt be, hogy a kancelláriának csak egy részét, nagyjából 20-30 személyt oltottak be, akiket előzetesen Borné Lampert Andrea kancellár-helyettes e-mailben keresett meg a vakcinálás lehetőségével.

Mivel az egyetem nem cáfolta az értesüléseinket, az olvasóinktól pedig számos megerősítést kaptunk az általunk közölt információ pontosságát illetően, kérdéseinkkel február 19-én az Operatív Törzshöz fordultunk. A járvánnyal szembeni védekezést koordináló szervtől magyarázatot szerettünk volna kapni arra, hogy a kormány kommunikációjával szemben miért kaphatták meg a kancellária dolgozói a védőoltást, mielőtt még végeztek volna az idősek és a krónikus betegek vakcinálásával. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy ha a kancellária dolgozói megkaphatták az oltást, miért nem részesülhettek ebből a személyes jelenlét mellett a gyógyszerészképzésben oktató, de nem a Gyógyszerésztudományi Karhoz tartozó egyetemi polgárok. Levelünkre az Operatív Törzs a mai napig nem válaszolt.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Debreciner
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.