A póthely sem fogadja Gyurcsányt Debrecenben

Ismét új helyszínt keres a Demokratikus Koalíció a szerdai rendezvényéhez Debrecenben, mivel a Füredi Söröző után a Régi Vigadó étterem is visszamondta: ott sem találkozhat Gyurcsány Ferenc pártelnök az iránta érdeklődőkkel.

A nyilvános eseményt – mint azt megírtuk – először a Füredi Sörözőbe hirdették meg július 24-én 18 órai kezdéssel. Ám az előzetes megegyezést visszamondta a szórakozóhely. Ezután Varga Zoltán , a DK helyi elnöke egy új helyszínt jelentett be, pénteki érdeklődésünkkor elmondta: megállapodtak, a Régi Vigadó étterem az eredeti időpontban befogadja a Gyurcsány-eseményt. Ám mai, hétfői hír, hogy ők is visszaléptek.

Varga Zoltán azt mondta, ő és a Régi Vigadó képviselője egymás kezébe csaptak. Ő tájékoztatta az éttermet arról, ki jönne oda és milyen rendezvényről lenne szó, vagyis nem árult zsákbamacskát, sőt – a DK-s politikus elmondása szerint – az is elhangzott az étterem képviselője részéről, hogy nekik minden vendég egyforma, örülnek az összejövetelnek. Aztán a Régi Vigadó képviselője írásban arról tájékoztatta a DK-t, hogy mégis visszamondják a megállapodást, vagyis nem adnak helyet Gyurcsány Ferenc rendezvényének. Az indok az volt, hogy képviselőjük a kollégájával való megbeszélése után úgy döntött, nem ad teret semmilyen politikai rendezvénynek a Régi Vigadó, hiszen korábban sem adott.

Varga Zoltán szerint a Gyurcsány-beszélgetés mindenképpen létrejön Debrecenben az eredetileg meghirdetett időpontban, ám jelenleg még nem tudható, hogy találnak-e olyan vendéglátóhelyet, amelyiknek a tulajdonosa/bérlője nem tart a DK rendezvényétől, vagy kénytelenek lesznek szabad téren találkozni.

Varga úgy fogalmazott: „ha kell, viszünk pár láda sört, és megyünk a Nagytemplom elé”. Hozzátette: ő emlékszik még, amikor éppen Gyurcsány Ferenccel vettek részt egyértelműen politikai rendezvényen a Régi Vigadóban, de „úgy látszik, már más idők járnak”. Emellett megjegyezte, hogy alapjában véve egy kötetlen beszélgetésre várják az érdeklődőket, s nem feltétlenül aktuálpolitikai témákat akarnak feszegetni. A DK helyi elnöke arról is tájékoztatott, hogy egyes helyszíneken azt javasolták nekik, foglaljanak helyet magánemberként sok főre, s akkor semmi gond nem lesz, de ők ezt nem akarják így tálalni.

A mai nap folyamán több alkalommal is felhívtuk a Régi Vigadót, illetékest kerestünk, aki nyilatkozott volna a Varga Zoltán által elmondottakról, de érdeklődésünk egyszer sem járt sikerrel. Természetesen nem mondunk le arról, hogy a Régi Vigadó – és a Füredi Söröző – döntéshozóinak is megszólalási lehetőséget adjunk.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.