Termékeny félreértés – Bemutatják Áfra János költő és Szegedi-Varga Zsuzsanna képzőművész közös kötetét

A Művésztér által szervezett online eseményen a „nemzetközi” szerzőpáros és a könyv szerkesztői beszélnek a 2020-ban megjelent művészetközi alkotásról.

Március 27-én, szombaton 17 órától online formában mutatják be Áfra János debreceni költő és az Egyesült Államokban élő Szegedi-Varga Zsuzsanna képzőművész Termékeny félreértés/Productive Misreadings című közös kötetét. A könyv még 2020-ban jelent meg, a pandémia miatt ugyanakkor eddig nem sikerült megszervezni a bemutatását.

A rendezvényen a szerzőpáros mellett részt vesznek a kötet szerkesztői: Owen Good és Vigh Levente is. A moderátori feladatokat Szabó Krisztina, az eseményt szervező Művésztér civil szervezet vezetője látja el, a beszélgetéshez helyszínt az Alternatív Közösségek Egyesülete biztosít a Szabad Terek technikai támogatásával. A programot Művésztér közösségi oldalán fogják közvetíteni, a linket a Facebook-eseményben és Áfra János szerzői oldalán is megtalálhatják majd.

Cserhalmi Luca az Élet és Irodalomban így ír a kötetről: „Áfra olyan nyelvezetet használ, amely bizsergető hiányérzetével a delphói jósda kibogozhatatlan, mégis sokat sejtető rejtvényeihez közelít. Maguk a szövegek filozofikusak, és egyfajta autentikus ősiséget hordoznak magukban, amely mind a léttel kapcsolatos gondolatokból, mind a boszorkányos, már-már mágikusnak ható szóhasználatból pulzál”.

Áfra Jánossal a Debreciner indulása óta már két alkalommal is beszélgettünk. A 2019-es interjúnkat ide, a 2020-as cikkünket ide kattintva olvashatják.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.