Omladozik a Faraktár utcai felüljáró – A Jobbik szerint MotoGP helyett inkább erre kellene költeni

Miért kell megvárni, amíg valóban balesetveszélyessé válik a felüljáró állapota?
Polgár Tóth Tamás

Sajtótájékoztatót tartott március 30-án Herpergel Róbert, a Jobbik debreceni alelnöke a Faraktár utcai felüljáró mellett. A politikus elmondta, sokszor jár errefelé, ezért megütötte a szemét az építmény látványa. Herpergel beszélt arról, hogy egy debreceni Facebook-csoportban nemrég megjelent (majd később eltűnt) egy fotó egy komolyabb vakolatomlásról, amely súlyos sérülést is okozhatott volna.

Herpergel Róbert
Polgár Tóth Tamás

A volt önkormányzati képviselő bejelentést tett a Magyar Közútnál, akiktől azt a választ kapta: már megtörtént a rekonstrukcióhoz szükséges műszaki előkészítés. Herpergel szerint ez már 2018-ban tervben volt, a Magyar Közút akkoriban nyilatkozta az ügyben, hogy folyamatban van a felújításhoz szükséges források felkutatása, ugyanakkor Herpergel elmondása szerint ezeket még 2020-ban sem sikerült előteremteni. A politikus feltette a kérdést: miért kell megvárni, amíg valóban balesetveszélyessé válik a felüljáró állapota?

Polgár Tóth Tamás
Polgár Tóth Tamás

Herpergel szóhasználata szerint három „sztárképviselője” van Debrecennek, Kósa Lajos, Pósán László és Tasó László, azonban szerinte a felüljáró kinézete egyiküket sem zavarja. „MotoGP-re van pénz, de a komolyabb debreceni beruházásokra ezek szerint nem nagyon tudják előteremteni a szükséges forrásokat” – kifogásolta a jobbikos politikus, majd felszólította az országgyűlési képviselőket: legalább olyan sikeresen lobbizzanak a felüljáró felújításáért, mint tették azt a MotoGP-pályáért. Herpergel nem kétli, hogy a hajdúnánási pálya valamikor visszahozhatja az árát, de szerinte most fontosabb lenne a debreceni felüljárókat rendbe tenni. „A Faraktár utcai lassan összeomlik, a Vágóhíd utcai lassan már menthetetlen, de a Nagyállomásnál lévő felüljáró sincs a legjobb állapotban” – fogalmazott.

Polgár Tóth Tamás
Polgár Tóth Tamás

A Debreciner kérdésére Herpergel Róbert elmondta: úgy tudja, folyamatban vannak a tárgyalások a Jobbik Hajdú-Bihar megyei országgyűlési képviselő-jelöltjeinek névsorával kapcsolatban, ő azonban nem lesz az aspiránsok között. „Indultam itt eddig két önkormányzati és két országgyűlési választáson. A 2022-es választáson azt tervezem, hogy megpihenek” – magyarázta.

Polgár Tóth Tamás
Polgár Tóth Tamás

A sajtótájékoztatót követően a jobbikos politikus megmutatta a Faraktár utcai felüljáró általa leginkább lepusztultnak gondolt részeit. Az egyik lépcsőn felsétálva egészen frissnek tűnő törmelékeket is találtunk. Miközben fotókat készítettünk a helyszínen, egy arra járó, a környéken élő nőtől megtudtuk, ő nap mint nap használja a felüljárót, és a jelenlegi állapotában életveszélyesnek tartja azt.

CSAK veled együtt működünk. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert!
1 (egy!) ezer forint csak havonta. Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.