Tiba István fideszes képviselő Balmazújváros vezetése elleni harcáról írt nagy cikket a Magyar Narancs

2019 óta megromlott a viszony a város és a megyei önkormányzat között, megszaporodtak az emeltszintű NAV-ellenőrzések a településen, beszállítók mondják vissza a megrendeléseket. 2020-ban elindult egy Tiba Istvánhoz köthető propagandakiadvány is, amely az előző városvezetés félbemaradt projektjei kapcsán bírálja Hegedüs Péteréket. A cikk szerint a Fidesz még nem döntött Kósa Lajos és Tiba István 2022-es jelöltségéről.
Magyar Narancs

Terjedelmes cikket szentelt a Magyar Narancs hetilap április elsején megjelent száma az évek óta botrányoktól hangos balmazújvárosi közélet bemutatásának. Az elsősorban költőként ismert szerző, Krusovszky Dénes írásából kiderül, az előzetes várakozásokat megcáfolva hogyan nyerhette meg Hegedüs Péter (független) a 2018-as időközi választást, amelyet a jogerősen 5 év letöltendő börtönbüntetésre ítélt Veres Margit addigi polgármester méltatlanná válása miatt kellett megtartani.

A cikk bemutatja Juhász Zoltán Shepherd ellenzéki influenszer és Hegedüs Péter kampánystábjának kapcsolatát, amelynek megromlása a Magyar Narancs szerint szerepet játszott abban, hogy 2020-ban Dobi Sándorné és Ferenczi Mária képviselők kiléptek a legutóbbi önkormányzati választást kétharmados többséggel megnyerő Célbakisér nevű választási szövetség frakciójából.

A hetilap a város polgármesterét is megszólaltatta azzal kapcsolatban, hogyan igyekszik a Pajna Zoltán (Fidesz) által vezetett Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat 2019 óta – mióta egyértelművé vált, hogy Hegedüs marad Balmazújváros élén – nehezíteni a fejlesztések beindítását, és hogy az elmúlt években megszaporodtak az önkormányzati beruházások kapcsán az emeltszintű NAV-ellenőrzések. Hegedüs beszámolt arról is: előfordult már, hogy egy szállító lemondta a megrendelésüket, amikor kiderült, hová kell vinnie a nyersanyagokat.

Magyar Narancs

A Magyar Narancs hosszasan írja le Tiba István (Fidesz) támadásait, amelyeket az elmúlt időszakban indított a balmazújvárosi vezetéssel szemben. Az országgyűlési képviselő elsősorban még az előző testület által elindított projektek kapcsán kritizálja Hegedüséket: a fő témái a termálfürdő, az uszoda és a helyi futballcsapat ügye. Utóbbinak Tiba István az elnöke. A cikk ezzel kapcsolatban megjegyzi, a megyei első osztályban szereplő amatőr csapat, valamint a szintén Tiba által vezetett iskolai lánykézilabda-csapat összesen 250 millió forint támogatást kapott az államtól 2020 végén. Tiba a beruházásokkal kapcsolatos álláspontjainak népszerűsítésére Balmazért címmel propagandalapot is alapított (a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál eredetileg a Balmazújváros FC-t tüntették fel kiadóként, ma már egy salgótarjáni cég szerepel a nyilvántartásban).

A hetilap cikke kitér arra is, hogy a Hajdú-Bihar megyei politikában jártas forrásaik szerint sem Tiba István, sem Kósa Lajos 2022-es országgyűlési választáson történő indulásáról nem született döntés a Fideszen belül, a két politikus ezért is közeledett egymáshoz az utóbbi hónapokban. A lap szerint az együttműködésük fő terepe a hajdúnánási MotoGP-pálya, amely beruházás esetleges csúszásai nagy veszteséget jelentenének mindkét képviselő számára.

Balmazújváros politikai helyzetéről további izgalmas részleteket a Magyar Narancs cikkében olvashatnak.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.