Svájc felől nézve így látszunk – A Debreciner főszerkesztőjét is kérdezték az NZZ munkatársai

Sok magyar a politikát inkább háborúnak, mint tisztességes mérkőzésnek tekinti - miért van ez így és hogyan hat a városokra. BMW-gyár 500 hektáron - Orbán magyar miniszterelnök számára Debrecen is politikai projekt. Ezek a címei a Neue Zürcher Zeitung (NZZ) most megjelent két cikkének.
nzz.ch

Magyarország belpolitikai állapotait, a világjárványnak az ország gazdaságára tett hatását vizsgálja a tekintélyes svájci napilap a Neue Zürcher Zeitung április 4-én megjelent cikke, különös tekintettel a vidéki városokra. Ivo Mijnssen, a svájci lap munkatársa Göd és Miskolc mellett Debrecenbe is ellátogatott, ahol Papp László polgármesterrel folytatott beszélgetése után Porcsin Zsolttal, a Debreciner főszerkesztőjével is találkozott, véleményét kérve a város helyzetéről.

nzz.ch

A lap másik munkatársa, Daniel Imwinkelried külön cikkben foglalta össze mindazt, amit a külföldi tulajdonú debreceni üzemek, különösen a majdani BMW-gyár és gazdasági-politikai környezete kapcsán érdekes lehet az igen befolyásos gazdasági rovattal rendelkező NZZ olvasói számára. Ebben az írásban is szót kapott a Debreciner főszerkesztője.

nzz.ch

Rövid regisztráció után bárki elolvashatja a Neue Zürcher Zeitung két cikkét teljes egészében itt és itt. A németül nem tudóknak segítenek az interneten elérhető fordítóprogramok.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.