Új céggel fejlesztene Mészáros Lőrinc Észak-Magyarországon? – Menedzsment Fórum

A jelek szerint a felcsúti milliárdos Észak-Magyarország felé kacsintgat. Oda kötődő érdekeltségei most egy újabbal gyarapodnak.
mfor.hu

Már meglévő érdekeltségén keresztül újabb társaságot alapított Mészáros Lőrinc február legvégén. A jelek szerint - legalábbis a cég nevéből kiindulva - koncentrálni szeretne Észak-Magyarországra, illetve ott meglévő, egyre nagyobb számú érdekeltségére – írja az Mfor.hu.

Február 26-án alapították meg az Észak-Magyarországi Fejlesztési Zrt.-t, melyet a cégbíróság március 8-án jegyzett be. A számos más Mészáros-érdekeltségnek is otthont adó Andrássy út 59. szám alatti ingatlan lett a székhelye az 5 millió forintos jegyzett tőkével rendelkező Zrt.-nek. A cég fő - és egyetlen bejegyzett - tevékenysége vagyonkezelés. Egyedüli részvényes a bodrogkeresztúri Dereszla Bortermelő és Értékesítő Kft., melynek többségi befolyással rendelkező tulajdonosa a Mészáros Lőrinchez kötődő, agrárterületen aktív Búzakalász 66 Kft.

Az új fejlesztési Zrt. létrehozásában elképzelhető, hogy szerepet játszott az a bő egy évvel ezelőtti bejelentés, mely szerint új gazdasági övezetet szeretne létrehozni a kormány Észak-Magyarországon. A tervet 2020. március első napjaiban jelentette be Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter. Mint elmondta, létre kell hozni a Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Szolnok tengelyű észak-magyarországi gazdasági övezetet, amely képes bekapcsolni a gazdaság, az oktatás, a kultúra, a turisztika és a sport területén megvalósuló fejlődésbe a határon túli területeket és azok lakosságát is.

További részletek a Menedzsment Fórum cikkében olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.