40 test elhelyezésére alkalmas hűtőkonténert állítottak fel a Debreceni Köztemetőben

Szükségesnek látták a rendelkezésre álló hűtőkapacitás átmeneti bővítését.
Az április 9-én üzembehelyezett hűtőkonténer a Debreceni Köztemetőben
Budai Péter

A napokban egy hűtőkonténerre lettünk figyelmesek a Debreceni Köztemetőben, a ravatalozó épülete mögött. A korábban nem észlelt eszközzel kapcsolatban kérdéseket küldtünk a köztemetőt üzemeltető A.K.S.D. Kft.-nek, amelyekre Domokos Csilla szóvivőtől kaptunk válaszokat.

Budai Péter

A Debreciner érdeklődésére válaszolva a szóvivő megírta, hogy április 9-én helyezték üzembe a hűtőkonténert, amely „átmeneti kapacitásbővítést jelent a meglévő 116 fő elhunyt számára elegendő kapacitásunk mellé a Köztemetőben”.

A tájékoztatásból megtudtuk, hogy amíg 2020. január 1. és április 8. között 716 temetés volt a Debreceni Köztemetőben, addig egy évvel később, azaz 2021. január 1. és április 8. között összesen 890, vagyis ugyanabban az időintervallumban 24,3 százalékkal növekedett a temetések száma.

Idén az április 5. és április 8. közötti néhány napban „összesen 81 temetésfelvétel történt, ám ez köszönhető annak is, hogy 4 napos hosszú hétvége előzte meg ezt, azaz 2 munkanapon nem volt ügyintézés”.

Budai Péter

A Debreceni Köztemetőben a 2020-as esztendőben a temetések száma nem volt magasabb, mint az előző évben, ám „a 2021-ben tapasztalt temetési adatok sajnos magasabbak, mint az előző év azonos időszaki adatai, ezért is döntöttünk az átmeneti kapacitásbővítés mellett. A hűtőkonténer bérlésére sajnos azért van szükség, mert az elhunytak számának emelkedésére fel kellett készülnünk, nagyon reméljük, hogy nem fogjuk soha kihasználni az immár 156 fős hűtőkapacitásunkat” – írta a szerkesztőségünknek küldött válaszában a szóvivő.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.