Jótékonysági előadást tart a Miskolci Nemzeti Színház a váratlanul lebénult táncművész, Horváth Renátó segítésére

A polgári származású táncos felépüléséről az állami egészségügy lemondott, egy solymári magánintézetben igyekeznek őt lábra állítani. A Rózsa és Ibolya című mesebalettet április 17-én, online lehet megtekinteni.

Közel fél éve készítettünk interjút Horváth Renátó – Polgárról elszármazott – táncművésszel, akinek 2019 decemberében ismeretlen okból, szinte egyik pillanatban a másikra omlott össze az idegrendszere, ami azt eredményezte, hogy nyaktól lefelé lebénult. 2020 tavaszán a Miskolci Nemzeti Színházban dolgozó kollégái gyűjtést indítottak annak érdekében, hogy Renátót – miután az állami egészségügy lényegében lemondott a meggyógyításáról – a solymári Borsóház nevű magánintézményben kezelhessék tovább. Az ott folytatott terápiáról Renátó részletesen beszélt nekünk a vele készített interjúnkban.

Horváth Renátó

„Nincs magyarázat: csak úgy vagyok, lebénulva, a semmiből” – Horváth Renátó táncművész története

Az állami egészségügy kórházról kórházra vándoroltatta, végül feladták a meggyógyítását. A kollégái által indított sikeres adománygyűjtésnek köszönhetően most a solymári Borsóház nevű intézetben esélyt kapott a teljes felépülésre. A terápiához azonban további támogatásokra van szüksége.

A Miskolci Nemzeti Színház most egy jótékonysági balettelőadással igyekszik segíteni a táncosnak. A Rózsa és Ibolyát Arany János azonos című, versbe szedett népmese-adaptációja alapján Fűzi Attila koreografálta, Kozma Attila rendezte. „Gyerekek számára készül ez a finom humorú táncelőadás, amelyben a látvány, a technika, a zene és a tánc együttese magával ragadja a legkisebbek érzelmét és fantáziáját” olvasható a színház honlapján.

A 105 perces előadást az érdeklődők április 17-én online formában tekinthetik meg, a 2000 forintos jegy megváltásával Horváth Renátó felépülését támogatják. A jegyeket ide kattintva lehet megvásárolni.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.