A NAP KÉPE

Természetközeli alkotás készül a Baross utcában

Az AKE egy - munkái által - mostanában Debrecenben több helyen is feltűnő brazil művészt, Dinho Bentót kért fel, hogy fesse tele az egyik falat az udvarukban.
Koppányi Szabolcs

Az Alternatív Közösségek Egyesülete (AKE), mint megtudtuk, 2020 októberében kereste fel a művészetét az Instagramon is megmutató brazil férfit, Dinho Bentót, hogy valósítsa meg a civil szervezet elképzeléseit.

Dinho Bento

A debreceni Baross utca 16. szám alatt működő civil közösségi tér beton udvarát szerették volna az AKE részéről feldobni, többféle értelemben véve zöldebbé tenni. Ahogy Damu Richárd, az egyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta, az újrahasznosítás, a közösség, az adni-kapni kulcsfogalmak mentén szerették volna, ha a leendő falat díszítő alkotás megszületik.

Koppányi Szabolcs

A kedvese révén helyi kötődésű brazil férfi – akinek láthattuk már munkáit a Nagyerdőn is, ahol fákba festett emberi arcokat – érdeklődött afelől, hogy milyen szellemiséget kellene megvalósítania, majd munkához látott. „Műve alapja az újrahasznosítást szimbolizáló háromszög, ami az ilyen csomagolásokon is rajta van” - mondta Damu Richárd.

Koppányi Szabolcs

„Korábban egy permakulturás szakember segítségét is igénybe vettük az udvar növényesítése céljából. Így ezek a szempontok is bekerültek a falfestmény kialakításába.”

A NAP KÉPE rovatunk korábbi fotói itt láthatók.

CSAK veled együtt működünk. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert!
1 (egy!) ezer forint csak havonta. Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.