Belvárosi turkálások Debrecenben – némi fontoskodó felhanggal

Szent István még mindig a málló vakolatot figyeli.
debreciner.hu

Ahogy a Debreciner írt már róla, a Hal köz szökőkútja az előző nyáron azért nem működött, mert elfagyott a rendszer. (A jelenlegi munkálatokból arra lehet következtetni, hogy talán ennél is nagyobb és több baj lehetett.) Úgy tűnik, idén már ismét minden funkcióját élvezhetik a térnek az ide látogatók, hiszen nagy munkálatok folynak ott. Más kérdés, hogy pénteki ottjártunkkor a tevékenykedők egyike (a DH-Szerviz ügyködik a téren) annyira titkolta volna az egyébként nyilvános műveletet, hogy nagy hangon javasolta, a fotók készítője menjen máshova fényképezni, itt nem lehet. Hát de, lehet.

Galéria: Belvárosi séta – Debrecen, 2012. április 16. (a képre kattintva megnyílik a galéria)
Koppányi Szabolcs

Egyébként is földtúrások láthatók másfelé is Debrecen belvárosában. Például a városháza előtt húzódik egy demarkációs vonal a köznép és bent lévők között. Ám legalább ott senki sem akarta takargatni azt, ami kiveri bárki szemét, aki arra sétál.

Koppányi Szabolcs

Mondjuk, ha már itt tartunk, éppen volna mit elfedni, ha néhány tíz méterrel arrébb megyünk. A Dósa nádor tér ugyanis a maga tavaly felújított valójában erős kontrasztot nyújt az őt körbevevő épületek némelyikével. Továbbra is - hiszen mutattuk már a 2020-as nagyszabású Szent István szoboravatáskor is - penészes és málló vakolatú a mellette álló sárgaház együttes, állítólag hamarosan lesz arra is ideje és pénze a városvezetésnek.

Koppányi Szabolcs

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.