Pálinkás József természetesen Debrecenben indulna a 2022-es országgyűlési választáson

„Nem lehet egy országban ilyen gyűlölködve élni” – mondta az Új Világ Néppárt elnöke.
debreciner.hu

Pálinkás József akadémikus, az Új Világ Néppárt elnöke volt az egyik vendége az ATV Egyenes beszéd című műsora tegnapi adásának. A beszélgetés első felében a magyar felsőoktatás helyzetéről, illetve a kormány által Budapestre telepítendő kínai egyetemi negyedről volt szó, majd ezt követően Pálinkás pártjának helyzetéről és előválasztási kilátásairól.

Mint az elnök elmondta, a pártja még nem kapott világos választ arra, hogy a hatpárti ellenzéki együttműködés által kezdeményezett előválasztáson pontosan milyen feltételekkel vehetnének részt.

Arra a kérdésre, hogy amennyiben a hatok kihagyják őket az előválasztási együttműködésből, akkor elindulnak-e önállóan a 2022-es országgyűlési választáson, Pálinkás azt válaszolta: „ha 2021 végére abban a helyzetben vagyunk, hogy tudunk 71-nél több helyen jelöltet állítani, akkor föltehetően elindulunk”. A pártelnök azt is elmondta, hogy ha részt vesznek az előválasztáson, akkor 30-40 erős jelöltet állítanak az országban.

„Ön elindul?” – hangzott a következő kérdés. „Nem tudok egyértelmű választ adni. Attól függ, hogy az előválasztáson indulhatunk-e. Ha igen, akkor igen. Ha az előválasztáson nem tudunk indulni, akkor ez egy következő kérdés, hogy az egyéni választókerületben elindulok-e” – mondta Pálinkás József. A „hol?” kérdésre válaszolva pedig kijelentette: „Debrecenben élek, miért indulnék Zalaegerszegen. Debrecenben engem elég jól ismernek ahhoz, hogy biztosak lehessenek abban, hogy egy tisztességes parlamenti képviselőjük lesz, aki képviselni fogja az érdekeiket.”

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

A tavaly ősszel indult Új Világ Néppárt létjogosultsága kapcsán kifejtette: „Az emberek várják azt, hogy legyen egy olyan polgári erő, amely kiegyensúlyozza ezt az iszonyatosan egymásnak feszülő és az egymásnak szinte a megsemmisítésére törekvő két politikai csoportot. Csak meg kell nézni a parlamenti közvetítést (…), de itt már nemcsak a parlamenti képviselők, hanem a szavazóbázisok is szinte egymás életére törnek. Nem lehet egy országban ilyen gyűlölködve élni. A mi egyik legfontosabb célunk az, hogy egy boldogabb, egy élhetőbb Magyarországot teremtsünk meg, ahol versenytársak vannak, és nem ellenfelek.”

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.