REGGELI FELES

A tacskó nem dobermann

Apránként lefejtette róla a filcet, majd elkezdte szétbontani a belső műanyagot.
debreciner.hu
Már többször írtam történeteket kis tacskó kutyánkról: Luluról. Ismerőseim közül is sokan tudják, hogy másfél éve ő is az életem része. Sokszor küldenek nekem képet kedvező áron kapható kutyás cuccokról: ruhákról, fekvőhelyekről, nyakörvekről vagy játékokról.
Lulu
Nyikos Mónika
A kutyákról köztudott, hogy szeretik a labdákat, így gyakorta kapok arról is értesítéseket, hogy néhol milyen jó áron kaphatók a kutyák számára gyártott teniszlabdák. Ezeket általában figyelmen kívül hagyom, hiszen Lulu még kölyökkorában kapott két ilyen labdát, ráadásul nem is olcsón. Az eladó segítségét kértem akkor, hogy olyan játékot ajánljon, amit a kutya nem tud szétrágni, hiszen az előző labdát is tönkretette. Mutatott egy kötélre felfűzöttet, hogy azt még a dobermann se tudja szétrágni, én persze rávágtam, hogy „de nekem tacskóm van”, válaszomat egy hangos nevetéssel jutalmazta, hogy az biztosan nem tud kárt tenni benne. Lulu ugyan valóban nem az a félelmet keltő, erős állat, de a legkitartóbb lény, akivel valaha találkoztam. Ez a játék akkor néhány órát élt meg, miután Lulu szisztematikusan szétboncolta. Kölyök volt még. Nemrégiben egy barátom kérte, ha sűrűn járok kutyás boltba, hozzak már az ő kutyusának labdát. Később pedig rátaláltam egy helyre, ahol valóban nagyon jó áron lehetett kapni a ezeket a játékszereket. Gondoltam, egye fene, megpróbálom Lulunál is, hátha már okosodott, hiszen a kötéljátékait nem bántja. Boldogan leszedtem hát a polcról a labdacsomagot, és hazasiettem vele.
Nyikos Mónika
Lulunak eldobtam, visszahozta, aztán megint eldobtam, visszahozta, és elkezdte szétcincálni: apránként lefejtette róla a filcet, majd elkezdte szétbontani a belső műanyagot. Szerencsére megenni nem eszi a darabokat, csak szétszedi, így szépen szedtem utána az elhullott részeket. Mellékelem az előtte-utána fotókat, csak hogy érzékeltessem: a tacskó valóban nem dobermann. A játék körülbelül fél óra után jutott erre a szomorú sorsra. Lulu a továbbiakban sem fog labdát kapni.
Nyikos Mónika

Itt olvasható a többi REGGELI FELES – a Debreciner ébresztőrovata.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.