Kósa Lajost 63-an jelentették fel a francia bank miatt, de az ügyészség mindent elutasított – Átlátszó

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodánál jelentették fel Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselőt, amiért az állítólagos csengeri örökösnőtől elfogadta a francia Credit Industrial et Commercial Bank (CIC AG) tulajdonának 24,09 százalékát, az ügyészség szerint viszont nem is történt semmi. A nyomozást megszüntették, nincs bűncselekmény.
atlatszo.hu

A csengeri örökösnő elhitette a volt debreceni polgármesterrel, hogy mesés örökség jogosultja, majd több ajándékozási szerződést is kötött vele 2016 januárjában. Az egyik alapján Kósa Lajosé lett volna az egyik legnagyobb francia pénzintézet 24,09 százaléka - írta a Blikk februárban.

A cikk megjelenése után 63-an jelentették fel Kósa Lajost hamis tanúzás gyanúja miatt, tudta meg az Átlátszó az egyik feljelentőtől.

Az ügyészség alig egy hónap alatt döntött: a büntetőügyben elkövetett hamis tanúzás bűntette miatt Kósa ellen tett feljelentést – mivel a cselekmény nem bűncselekmény – elutasították.

A részletek az Átlátszó cikkében olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.