„Külső konfliktusokról” és „belső békéről” írt a hallgatóknak rejtélyes üzenetet a Debreceni Egyetem rektora

Szilvássy Zoltán ígérete szerint minden támogatást megadnak a problémák rendezéséhez, de azt nem közölte, hogy pontosan milyen problémákról van szó.
debreciner.hu

A Debreceni Egyetem több hallgatója is elküldte szerkesztőségünknek azt a ma, május 12-én délután megjelent Neptun-üzenetet, amelyben Szilvássy Zoltán rektor mindenféle indoklás nélkül arról ír, hogy a DE a polgáraiként tekint valamennyi hallgatójára, függetlenül a nemzetiségüktől, a vallásuktól és a politikai meggyőződésüktől. (A Neptun a magyarországi felsőoktatásban a tanulmányi és pénzügyi adminisztrációban, az oktatásban, valamint a belső kommunikációban használt informatikai rendszer.)

Koppányi Szabolcs

A rektor ezután kijelenti, hogy a világ több mint száz országából érkezett, az intézményben tanuló hallgatók számára biztosítják a tanulmányaikhoz, képzésükhöz szükséges feltételeket, hogy „a külső konfliktusokat” az egyetem falain kívül hagyva, egymást segítve, közösen végezhessék a tanulmányaikat. „Belső békénk fenntartása közös célunk, egyben feltétel is az itt folyó képzés színvonalának növeléséhez” – hangsúlyozza Szilvássy, majd azt is hozzáteszi: minden támogatást megadnak az e téren felmerülő problémák rendezésében. Azt ugyanakkor a rektor egy szóval sem említi, milyen történések miatt döntött úgy, hogy erre egy külön levélben, személyesen hívja fel az egyetem hallgatóinak figyelmét.

Az ügyben megkerestük a Debreceni Egyetem sajtóirodáját. Amint válaszolnak a kérdéseinkre, cikkünket frissítjük.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.