A SZEMEDNEK HIGGY!

A debreceni polgármester felfüggesztette a maszkviselését

Tekinthető-e színházi produkciónak a debreceni Nagyerdei Szabadtéri Színpadon tartott sajtótájékoztató? Az újságírók a mellékszereplők vagy a publikum?
Papp László és Pósán László maszkban és maszk nélkül
Facebook

Két sajtótájékoztatón is részt vett tegnap, május 12-én Debrecen polgármestere, Papp László (Fidesz) és a város egyik országgyűlési képviselője, Pósán László (Fidesz). Mindkét esemény szabad téren zajlott.

Az egyiken a kerékpárutak további fejlesztéséről volt szó, ezen a sajtótájékoztatón - a hatályos rendeleteknek megfelelően - a polgármester és a képviselő is maszkot viselt.

A másik sajtótájékoztatót a debreceni Nagyerdei Szabadtéri Színpadon tartották a júniustól kezdődően ott látható előadásokról, itt már a két politikus egyikén sem volt maszk.

A színpadon több mint negyvenen voltak jelen.

Tart a sajtótájékoztató
Facebook

A jelenleg hatályos rendeletek szerint Magyarországon a védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a 18 éven aluliak lehetnek jelen közönségként színházi produkciókon. A nézőtéren a koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak maszk viselésére nem kötelesek.

Az érvényes rendelkezések szerint a munkájukat végző színészekre nem vonatkoznak a maszkviselésről szóló szabályok.

Eddig a tények.

Most következzenek a kérdések:

  • Tekinthető-e színházi produkciónak az - egyébként jogvégzett - polgármester vezetésével zajló sajtótájékoztató?
  • A megjelent médiamunkások is részesei az előadásnak, ők maguk is színjátékban vesznek részt mellékszereplőkként?
  • Vagy a maszkot nem viselő médiamunkások közönségnek tekintendők, akiktől a tegnapi beléptetésükkor kérték a védettségi igazolványuk és valamilyen más, a személyük azonosítására alkalmas hivatalos dokumentum felmutatását?
  • Ha szeretnél hozzászólni, megteheted a Debreciner közösségi oldalán. Várjuk a véleményedet!

    A SZEMEDNEK HIGGY! rovatunk korábbi publikációi itt láthatók.

    CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

    Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.