Másodfokon tárgyalják a volt berettyóújfalui Fidelitas-elnök ügyét, aki a vád szerint ittasan bántalmazott egy nőt

Az első fokon eljáró Debreceni Járásbíróság T. F.-et bűnösnek mondta ki garázdaság, könnyű testi sértés és becsületsértés vétségében is. Az ítélet nem jogerős.
debrecenitorvenyszek.birosag.hu

A 24.hu 2020 októberében írt arról, hogy megkezdődött T. F., egykori berettyóújfalui Fidelitas-elnök büntetőpere, aki a vád szerint még 2019-ben a debreceni Főnix Csarnokban ittasan bántalmazott egy jobbikos aktivista nőt. A lap akkor arról írt: garázdaság miatt emelt vádat az ügyészség T. F. ellen, a sértett egyébként az eset után magánindítványt terjesztett elő könnyű testi sértés és becsületsértés miatt. A 24.hu cikke szerint T. F. fenntartotta a nyomozás során tett vallomását, miszerint nem követett el bűncselekményt.

Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék sajtószóvivője május 13-án a Debrecinert arról tájékoztatta, hogy az ügyben a Debreceni Járásbíróság még január 21-én nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettében, könnyű testi sértés vétségében és nagy nyilvánosság előtt elkövetett becsületsértés vétségében bűnösnek mondta ki a vádlottat, akit 600 ezer forint pénzbüntetésre ítéltek.

A sajtószóvivőtől azt is megtudtuk, hogy az elsőfokú bíróság súlyosbító körülményként értékelte a vádlott büntetett előéletét, a bűncselekmények többszörös halmazatát és az ittas állapotban történő elkövetést. Enyhítő körülményt nem találtak. A döntést az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és a védője azonban felmentésért fellebbezett.

Az ügy hamarosan másodfokon folytatódik a Debreceni Törvényszéken, május 27-én 10 órakor tartják a nyilvános ülést, amelyen várhatóan jogerős ítélet születik.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.