A világjárvány felől nézve a demokrácia - Helyi Közéleti Labor

Bárki számára nyilvános online közösségi esemény lesz a magyarországi demokrácia állapotáról.

A Democratic Society együttműködésben az Alternatív Közösségek Egyesületével és a Dialóg Egyesülettel Helyi Közéleti Labort szervez Magyarországon. Egy olyan online közösségi eseményt, amelyen megvitatják a résztvevők a demokrácia állapotát a Covid-19 járvány szűrőjén keresztül.

Az esemény az interneten valósul meg magyar nyelven, 2021. május 22-én, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A Helyi Közéleti Labor lehetőséget teremt a magyar lakosok számára, hogy megvitassák, szerintük hogyan kezelték a helyi hatóságok a pandémiát, és arra is, hogy javaslatokat tehessenek a döntéshozók számára.

A 3 óra hosszú esemény alatt a résztvevők kis csoportokban fognak beszélgetni, profi facilitátorok moderálásával, a World Café formát használva - ez egy párbeszédet segítő módszer, amely mindenki számára lehetőséget nyújt, hogy közreadja véleményét. A résztvevők ilyetén hozzájárulásai a PaCE projekt kutatásának része lesz és széles körben kommunikálják európai kutatói és jogalkotói körökben.

A szervezők mindenkit – aki elmúlt a6 éves és életvitelszerűen tartózkodik Magyarországon – arra bátorítanak, hogy regisztráljanak, vegyenek részt.

További információk itt: https://sites.google.com/view/local-democracy-labs/
Regisztráció itt: https://forms.gle/Q3PnMjUVQRSsS7Kq7
Facebook esemény itt: https://www.facebook.com/events/138744994931528/

A PaCE-ről

A Helyi Közéleti Labor a PaCE (Populizmus és Civil Részvétel) projekt keretén belül valósul meg, ami az Európai Unió által finanszírozott kutatási és innovációs program. Célja a populizmus politikájához kapcsolódó negatív tendenciák megértése és kezelése. A PaCE európai egyetemek, civil szervezetek és közintézmények konzorciumában valósul meg. A Helyi Közéleti Laborok 6 európai országban szerveződnek: Izland, Spanyolország, Lengyelország, Bulgária, Skócia és Magyarország.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.