Kutyákkal tanítanak erőszakmentességre, megértésre

A gyerekek gyorsan megtanulták, hogyan kell egy számukra még idegen kutyához közeledni.

A bűdi Haladjunk Aktivista Csoport 2018-as megkeresése óta a debreceni Együtt Az Állatokért Állatvédő KHE önkéntesei rendszeres vendégek Tiszavasvári ezen szegregátumában.

Galéria: Állatvédő önkéntesek a bűdi (Tiszavasvári) szegregátumban
NT

A céljuk az, hogy a kutyák kommunikációjának megismertetésével csökkenjenek a kutyatámadások, illetve a kutyák igényeiről és a bennük rejlő lehetőségekről beszéljenek az ott élőkkel, hogy ezáltal is javíthassanak életkörülményeiken. Mindehhez a debreceni állatvédő egyesület biztosít a kutyáknak házat, futóláncot, tálakat, játékokat. Az önkéntesek nem titkolt célja az, hogy a gyerekeket és szüleiket erőszakmentes kommunikációra és megértésre tanítsák.

NT

Ennek az együttműködésnek egy újabb állomása volt múlt héten pénteken, amikor egy udvarban gyűltek össze az érdeklődők. A figyelem mind a felnőttek, mind a gyerekek részéről folyamatos volt, többen is tettek fel kérdéseket, és a gyerekek gyorsan megtanulták, hogyan kell egy számukra még idegen kutyához közeledni, amennyiben ezt a kutya gazdája engedélyezi.

NT
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.