Akár parlamenti frakciójuk is lehet? – Az Új Világ Néppárt is jelölteket állít az ellenzéki előválasztáson

Meggyőződésük, hogy az előválasztáson való részvételükkel a kiábrándult Fidesz-szavazók és a bizonytalan választók is megtalálják a saját polgári oldaluk képviseletét.

Megállapodás született a hatpárti összefogás képviselői és az Új Világ Néppárt (ÚVNP) között, ez alapján pedig az Új Világ Néppárt jelölő szervezetként saját jelöltjeivel vesz részt az őszi előválasztásokon – tájékoztatott Pálinkás József pártja.

ÚVNP

Az ellenzéki előválasztásokon történő önálló indulás szándékával kereste meg a hatpárti szövetséget az ÚVNP. A szövetséget kötött hat ellenzéki párt elnökei találkozójukon megvitatták az Új Világ Néppárt ellenzéki szövetséghez történő csatlakozási szándékát, valamint az általuk korábban elfogadott szabályok alapján az előválasztáson való részvétel lehetőségét. Egyöntetűen úgy döntöttek, hogy szívesen várják az Új Világ Néppártot jelölő szervezetként az előválasztáson. Az ÚVNP elnöksége – a párt tagjai körében tartott szavazás eredménye alapján – úgy döntött, hogy elfogadja hat párti összefogás által szervezett előválasztáson való indulás feltételeit.

Pálinkás József, az Új Világ Néppárt elnöke kijelentette: meggyőződésük, hogy az Új Világ Néppárt előválasztáson való részvételével a kiábrándult Fidesz-szavazók és a bizonytalan választók is megtalálják a saját polgári oldaluk képviseletét. A 2022-es országgyűlési választásokon való sikeres szereplés előfeltétele, hogy a választópolgárok jelenleginél sokkal szélesebb körét sikerüljön megszólítani. Az ÚVNP részvételével a pragmatikus polgári értékek kellő súllyal jelenhetnek meg a 2022 utáni új kormány munkájában – véli Pálinkás József.

„Kormányváltást és politikai irányváltást akarunk, nem vagyunk a Fidesz szatellitpártja” interjú Pálinkás Józseffel

Ezzel a címmel jelent meg a Debreciner interjúja idén januárban. A beszélgetésben számos debreceni vonatkozás olvasható.

Pálinkás József

A megállapodás értelmében a párt saját jelöltekkel vesz részt a hat párt által szervezett előválasztáson. Abban az esetben, ha az előválasztás során az Új Világ Néppárt teljesíti a hatpárti együttműködés által állított indulási feltételeket, és hivatalos jelöltjei közül annyian nyernek egyéni körzeti előválasztást, amely a parlamenti frakció alakításhoz szükséges – tehát minimum öten –, akkor az előválasztás után napirendre tűzik a hatpárti szövetség hétpártira bővítésének a kérdését. Amennyiben az Új Világ Néppárt előválasztáson győztes jelöltjeinek száma nem éri el a frakció alapításhoz szükséges létszámot, akkor jelöltjeiknek az előzetesen választott frakcióikban tudnak helyet biztosítani majd egyéni győzelmeik esetén.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

Pálinkás József hozzátette: az ÚVNP 20-25 jelöltet tervez indítani az előválasztásokon. Mint mondta, jelöltjeik olyan, a szűkebb körzetükben vagy országosan is elismert személyek, akik a politikát nem hatalomtechnikának és üzletnek, hanem a közösség szolgálatának tekintik. Az előválasztási jelöltek személyéről az Új Világ Néppárt 2020. május 25-i közgyűlésén döntenek a párt képviselői – zárul a párt sajtóközleménye.

Pálinkás József természetesen Debrecenben indulna a 2022-es országgyűlési választáson – Részlet egy áprilisi interjúból

„Ön elindul?” – hangzott a kérdés. „Nem tudok egyértelmű választ adni. Attól függ, hogy az előválasztáson indulhatunk-e. Ha igen, akkor igen. Ha az előválasztáson nem tudunk indulni, akkor ez egy következő kérdés, hogy az egyéni választókerületben elindulok-e” – mondta Pálinkás József. A „hol?” kérdésre válaszolva pedig kijelentette: „Debrecenben élek, miért indulnék Zalaegerszegen. Debrecenben engem elég jól ismernek ahhoz, hogy biztosak lehessenek abban, hogy egy tisztességes parlamenti képviselőjük lesz, aki képviselni fogja az érdekeiket.”

Ha szeretnél hozzászólni, megteheted a Debreciner közösségi oldalán. Várjuk a véleményedet!

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.