Hegedüs Péter, Balmazújváros független polgármestere is indul az ellenzéki előválasztáson

A városok addig nem lehetnek szabadok, amíg az ország sem szabad – mondta a döntése bejelentésekor.
Hegedüs Péter
Facebook

Május 25-én, a közösségi oldalán közzétett videóban jelentette be Hegedüs Péter (független), Balmazújváros polgármestere, hogy elindul a hatpárti ellenzéki összefogás által szervezett előválasztáson a hajdúböszörményi központú Hajdú-Bihar megyei 6-os számú egyéni választókerületben.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

A polgármester a bemutatkozásában elmondta, 58 éves, ötgyermekes családapa, a tisztségére először 2018-ban választották meg, miután a korábbi városvezetőt, Veres Margitot korrupciós bűncselekmény miatt jogerősen 5 év letöltendő szabadságvesztésre ítélték – a Fidesz és az MSZP által támogatott volt polgármesternek egyébként azóta sem kellett megkezdenie a büntetését.

Hegedüs elmondta, nem ért egyet annak az erősen központosított kormányzati rendszernek a fenntartásával, amely nehézkes, valamint lehetőséget teremt a visszaélésekre. A politikus a rövid beszédében hitet tett az erős önkormányzatiság mellett is. „Városaink addig nem lehetnek szabadok, amíg az ország sem szabad” – fogalmazott Hegedüs.

Márki-Zay Péter mozgalma és Jakab Péter pártja is Hegedüst támogatja

12 órakor Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke a közösségi oldalán a jelölttel közös videóban jelentette be, hogy a mozgalma támogatja Hegedüs Pétert az előválasztáson. „Meggyőződésem szerint 2022-ben ebben a körzetben is egy mindenki által támogatott független jelöltnek van a legnagyobb esélye a Fidesz legyőzésére” – korteskedett Hegedüs mellett Márki-Zay.

Márki-Zay Péter és Hegedüs Péter
Facebook

FRISSÍTÉS! Május 26-án Jakab Péter, a Jobbik Magyarország Mozgalom elnöke és egyben miniszterelnök-jelöltje is bejelentette, hogy Hegedüs Pétert támogatják az ellenzéki előválasztáson.

Telefonon beszéltünk Hegedüs Péterrel, aki elmondta, magát civil jelöltnek tekinti, annak ellenére, hogy a következő napokban valószínűleg több támogatóját is be fogják jelenteni. „A továbbiakban sem leszek sem párt, sem mozgalom tagja” – szögezte le Hegedüs. Az elmondása szerint ez akkor sem fog változni, ha egy esetleges előválasztási siker után parlamenti mandátumhoz jut az országgyűlési választáson.

Megkérdeztük a polgármestert, hogy miket tart a választókerülete legfontosabb kérdéseinek, illetve, hogy milyen elképzelései vannak a körzettel kapcsolatban, ezt az ígérete szerint a későbbiekben fogja kifejteni, ahogy azt is később jelenti be, hogy a győzelme esetén melyik ellenzéki párt frakciójába kíván beülni.

„Pontosan látom, hogy verik szét az önkormányzatiságot, és hogy az emberek életszínvonala milyen szinten kezdett el süllyedni. Ezért vállalom, hogy ezeknek a problémáknak a megoldásában részt vegyek” – indokolta indulását a politikus.

6-os választókerület:

A hajdúböszörményi központú választókerületben a hat ellenzéki párt előválasztásán a DK Tóth Józsefet, Polgár polgármesterét, korábbi MSZP-s országgyűlési képviselőt indítja.

A napokban jelentette be indulását Tömöri Zsolt Sándor, aki civilként, a Böszörményi Harmadik Oldal Egyesület képviseletében indul az ellenzéki előválasztáson.

A jelenlegi országgyűlési képviselő, az újdonsült miniszteri biztos Tiba István (Fidesz) 2018-ban 48,91 százalékot szerzett.

Wikipédia

Ha szeretnél hozzászólni, megteheted a Debreciner közösségi oldalán. Várjuk a véleményedet!

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.