Kovács Zoltán feleségének üzlettársa milliókat kapott a vadászati kiállítást szervező cégtől – 24.hu

Kovács Róbert csak néhány hete szállt ki a Kovács Zoltán feleségével közös cégükből, miközben 2019 februárja óta felügyelőbizottsági tag a vadászati világkiállítás lebonyolítására létrejött állami kft.-ben. A rendezvényért kormánybiztosként épp a kommunikációs államtitkár felel.
24.hu

Orbán Viktor 2018 végén nevezte ki a 2021-es vadászati világkiállítás kormánybiztosává Kovács Zoltán egykori kormányszóvivőt, nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárt. Néhány hónap múlva az állam tulajdonosi jogait gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. céget alapított a vadászati világkiállítás lebonyolítására: az Egy a Természettel Nonprofit Kft.-t 563 millió forintos alaptőkével hozták létre – írja a 24.hu.

A cég létesítő okirata alapján a felügyelőbizottságban már ekkor, 2019 februárjában pozíciót kapott Kovács Róbert, aki a kinevezésekor már csaknem egy éve a vadászati kiállításért felelős kormánybiztos Kovács Zoltán feleségének, Szikora Lindának az üzlettársa volt a Kartal-Ép Kft.-ben.

További részletek a 24.hu cikkében olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.