Milyen lesz a magyar vakcina? Ezt tudjuk eddig róla – Szabad Európa

Magyarország kimarad az Európai Unió következő vakcinabeszerzéséből – erősítette meg Orbán Viktor a minap a Kossuth Rádióban, egyebek között azzal érvelve, hogy Magyarország elegendő vakcinát szerzett be, és 2022 végén elindulhat Debrecenben az addigra felépülő vakcinagyárban a magyar fejlesztésű oltóanyag gyártása
szabadeuropa.hu

Mit tudunk eddig a hazai vakcináról? Ezt foglalja össze a Szabad Európa írása.

„Nem akarjuk kitenni még egyszer magunkat olyan helyzetnek mint ami idén volt” – utalt a magyar kormány szerint lassú uniós vakcinabeszerzésre Orbán Viktor május 21-én a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök azt mondta, hogy egyebek között azért nem veszünk részt a további uniós vakcinabeszerzésekben, mert van elegendő vakcina a már beadott oltásokon felül, amivel idén és jövőre be tudják oltani a magyarokat.

Magyarország építi Debrecenben a saját oltóanyaggyárát, amelyben 2022 végén megkezdődik a saját fejlesztésű, magyar oltóanyag gyártása, tehát „köszönjük, mi megvagyunk”.

További részletek a Szabad Európa cikkében olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.